Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Παρουσίαση του βιβλίου της Γιώγιας Σιώκου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ποιητική βραδιά στα Μελίσσια

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων, παρουσίασε η πολυβραβευμένη ποιήτρια Γιώγια Σιώκου – Κοματσουλάκη, το νέο δίγλωσσο βιβλίο της, με τίτλο «Αρχαία Μέλισσα», το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για 60 ποιήματα που έχουν μεταφραστεί στην αγγλική γλώσσα από τον David Connolly, το διάσημο μεταφραστή των Καβάφη, Σεφέρη και Οδυσσέα Ελύτη.
«Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους της τέχνης και του πνεύματος. Εύχομαι το βιβλίο να είναι καλοτάξιδο  και ελπιδοφόρο» ευχήθηκε ο Δήμαρχος, κ. Δημήτρης Στεργίου –Καψάλης, στη δημιουργό. 
Τη δημιουργό παρουσίασαν ο κ. Νίκος Μαρκάτος τ. Πρύτανης –Καθηγητής ΕΜΠ, η κα. Μαίρη Αλεξανδράκη, Επίτιμη Πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης, μέλος του  Δ.Σ του ΕΚΕΒΙ και ο κ. Δημήτρης Καραμβάλης Δοκιμιογράφος, την οποία και ευχαρίστησαν «για τις διάφανες πτυχώσεις των ιματίων της ψυχής της που εγχάρασσε και ενστάλαξε εντός μας».
Ποιήματα απήγγειλαν οι ηθοποιοί Ρήγας Αξελός και Τζένη Καλλέργη, με  μουσική υπόκρουση από τον  μουσικοσυνθέτη Νίκο Στρατηγό.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ