Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Φιλοξενία έκθεσης της εικαστικής

δημιουργού Μαρίας Κυπριανού

Την έκθεση της διακεκριμένης ζωγράφου και γλύπτριας Μαρίας Κυπριανού, με μία σειρά από 26 σχέδια και έργα ζωγραφικής με σινική μελάνη και μεικτή τεχνική,  φιλοξενεί η Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου. Τα έργα που εκτίθενται στην έκθεση είναι ένα σημαντικό τμήμα έργων από τη σειρά που αποτελεί την περίοδο με τις φωτοφόρες εγκαταστάσεις στο χώρο (Installations).     

Στα εγκαίνια της έκθεσης το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, εκπροσώπησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος επί θεμάτων Πολιτισμού κ. Νικόλαος Πέππας, ο οποίος εξέφρασε προς τη δημιουργό τα θερμά συγχαρητήρια του για τη σημαντικότητα των έργων της, τα οποία έχουν αποσπάσει αξιόλογες διακρίσεις σε σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Βλαχοπιώτης. 
Τα  έργα της Μαρίας Κυπριανού που εκτίθενται στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη διεκδικούν χώρο με το δικό τους διαμορφωμένο όγκο.
Μία σειρά έργων δημιουργούν διάδρομο, κάποια έργα της εγκατάστασης δημιουργούν σύνολα και έχουν το γλυπτικό χώρο ενός παραπετάσματος, ενός παραβάν, ενώ κάποια άλλα έχουν οριζόντια διάταξη.
Το έργο της και η σχέση του με το αρχιτεκτονικό περιβάλλον χαρακτηρίζει την προσωπική διαδρομή και έκφρασή της εικαστικής δημιουργού, ιδιαίτερα μάλιστα μετά από τη βράβευσή της από την Ακαδημία Αθηνών το 1999.
Τα έργα της διακρίνονται για την εξπρεσιονιστική τους ελευθερία, τη δύναμη της αφαιρετικής γραφής τους στο χώρο, με τονικές διαβαθμίσεις, με εντάσεις και υφέσεις του φωτός και των σκιάσεων, που δημιουργούν ευαισθησία και ένα υποβλητικό περιβάλλον.                    
H έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως τις 11 Μαρτίου 2012 και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 – 14:00 & από τις 17:00 – 20:00. Το Σάββατο και την Κυριακή θα είναι ανοικτή από τις 10:00 – 14:00.
Σημειώνεται ότι στον εκθεσιακό χώρο προβάλλεται καθημερινά βίντεο, στο οποίο παρουσιάζεται μία γενικότερη εικόνα των έργων της Μαρίας Κυπριανού από διάφορες περιόδους και διαφορετικές κατηγορίες έργων.         

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ