Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Σύλλογοι του Αμαρουσίου τίμησαν την Ημέρα της Γυναίκας

Δημοσιεύθηκε

στις

H πολύτιμη συμβολή των γυναικών

στις επιστήμες και στην κοινωνία

Με ένα εξαιρετικό αφιέρωμα για τη συνεισφορά της γυναίκας στην κοινωνία και στις επιστήμες τίμησαν, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, οι σύλλογοι της πόλης «ΠΝΟΗ», «ΑΝΑΒΡΥΤΑ», Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο ΚΡΗΤΑΓΕΝΗΣ ΖΕΥΣ» την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.         

Στην ενδιαφέρουσα ημερίδα που διοργανώθηκε, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου με  αφορμή τη συμπλήρωση των εκατό χρόνων από την απονομή στη Μαρία Κιουρί του βραβείου Νόμπελ στη Φυσική και στη Χημεία, αναπτύχθηκε ο ρόλος και η διαχρονική προσφορά των γυναικών, είτε στις επιστήμες, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα τους, είτε στην κοινωνία μέσα από τον καθημερινό τους αγώνα. 
Στο χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης εκφράζοντας για την πολύτιμη προσφορά τους τις θερμές ευχές και τις ευχαριστίες του, υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή, με ειδική αναφορά στο διαχρονικό αγώνα και τη συνεισφορά της γυναίκας – μητέρας στην οικογένεια και στην κοινωνία.  
Εκ μέρους του συλλόγου «ΠΝΟΗ» η γραμματέας του Δ.Σ. κα Δήμητρα Κωνσταντινίδη αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή και στα γεγονότα που εξελίχθηκαν μέχρι η Ελληνίδα να αποκτήσει ισότιμα δικαίωμα ψήφου,ενώ το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου «Ο Κρηταγενής Ζευς» κα. Πόπη Ζερβάκη σκιαγράφησε το προφίλ της γυναίκας στην Κρήτη, η οποία όπως σημείωσε στάθηκε αγωνίστρια, μάνα, αγρότισσα, καταξιώνοντας τον  ρόλο της γυναίκας.
Στη ζωή και στην εξαιρετική συμβολή της  Μαρίας Κιουρή στη Φυσική και στη Χημεία,η οποία συνέδεσε το όνομα της με την ανακάλυψη του Ραδίου, συμβάλλοντας στην αποτροπή των βλαβών στον άνθρωπο εξαιτίας της ραδιενέργειας αναφέρθηκε  η Πρόεδρος του συλλόγου «Τα ΑΝΑΒΡΥΤΑ» κα. Μίκα Κάββαλου- Πετρούτσου.
Στην εξαιρετική παρουσίασή της, η κα Παρασκευή Κωστοπέτρου, Οικονομολόγος, βραβευμένη Λογοτέχνης- Ποιήτρια – Εκπρόσωπος του Πνευματικού Κέντρου «ΌΜΙΛΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΤΩΝ» αναφέρθηκε στην προσφορά τριών καταξιωμένων επιστημόνων μέσα από τη γυναικεία οντότητάς τους. Στην Υπατία την Αλεξανδρινή Μαθηματικό, Αστρονόμο, Φιλόσοφο, την Μαρία Modessori την πρώτη γυναίκα γιατρό στην πατρίδα της, η οποία επινόησε το μοντεσσοριανό παιδαγωγικό σύστημα, γνωστό ως μοντεσσοριανή μέθοδος και την Μαρία Κιουρή.           
Όπως υπογράμμισε η κα. Κωστοπέτρου εκείνες άνοιξαν το δρόμο για να μπορέσει η σύγχρονη γυναίκα να προσφέρει στις επιστήμες και στην κοινωνία, αναγνωρίζοντας πρώτα η ίδια την οντότητάς της.
Στην ημερίδα παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νικόλαος Πέππας, Νικόλας Αλεπούς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Σμυρνής, Αλέξανδρος Μπρέγιαννης και Κων/νος Βλάχος.                  
             

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ