Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Παρουσίαση βιβλίου στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη

Δημοσιεύθηκε

στις

“Η Αρχαία Μέλισσα”

αποκαλύπτεται στο Ηράκλειο

Η Πινακοθήκη Γρηγοριάδη διοργανώνει  το Σάββατο 7 Απριλίου στις 7:00μ.μ. στην έδρα της (Μαρίνου Αντύπα 18 Ηράκλειο Αττικής, τηλέφωνο 210-2719744) εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου δίγλωσσου έβδομου βιβλίου της ποιήτριας Γιώγιας Σιώκου «Αρχαία Μέλισσα»
Τη δημιουργό και το έργο της θα παρουσιάσουν οι κ.κ.  Γιώργος Γρηγοριάδης, Χειρουργός πρ. Δήμαρχος Ν. Ηρακλείου, Σωκράτης Καμπουρόπουλος, ειδικός Σύμβουλος στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, και Πέτρος Ζουμπουλάκης, Εικαστικός.

Tην εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Δημήτρης Πολίτης Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης. Ποιήματα θα απαγγείλει ο Ηθοποιός Ρήγας Αξελός, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσει ο Μουσικοσυνθέτης Πάνος Μπούσαλης τραγούδι-κιθάρα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ                                                                                                      

Η Γιώγια Σιώκου γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης και ζει στην Αθήνα. Μια συνάντηση της με τον Γ. Ρίτσο το 1975 στάθηκε η αφορμή για μακρόχρονη γνωριμία. Ήταν αυτός που την έπεισε να ασχοληθεί με την λογοτεχνία. Τριάντα χρόνια είναι αφοσιωμένη στην ποίηση. Ήταν υπάλληλος της Τραπέζης Ελλάδος και εργάστηκε στην βιβλιοθήκη Οικονομικών Μελετών. Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Λογοτεχνίας (UNESCO), της Ένωσης Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης, συνεργάτης και μέλος των Φίλων της UNICEF, των Φίλων του Μουσείου Μπενάκη, των Φίλων του Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος», του Ελληνικού Συνδέσμου Ηνωμένων Εθνών, των Πνευματικών Δημιουργών του νομού Χανίων κ.α. Μόλις εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο παρουσιάστηκε στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας από τον κ. Μ. Μερακλή στο «Συμπόσιο Ποίησης 1995».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ