Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Ο Δήμος Κηφισιάς βράβευσε τους μαθητές που συμμετείχαν σε διαγωνισμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Πήραν χρυσό μετάλλιο στη ζωγραφική

Σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στην αίθουσα του Δημαρχείου Κηφισιάς «Δήμαρχος Βασίλειος Γκατσόπουλος», ο Δήμος Κηφισιάς και το Νομικό Πρόσωπο για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό «Δημήτριος Βικέλας», βράβευσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Κηφισιάς που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: «Ολυμπιακοί Αγώνες 2012 στο Λονδίνο. Ζωγραφίζω το Άθλημα – Αγώνισμα που μου αρέσει και στέλνω ένα Μήνυμα – Σύνθημα».

Στον διαγωνισμό ζωγραφικής έλαβαν μέρος 132 μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία των Δημοτικών Ενοτήτων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης και αναδείχθηκαν 13 έργα ζωγραφικής. Τα έργα αξιολογήθηκαν από επιτροπή την οποία αποτελούσαν οι Παναγιώτης Κουβουτσάκης, Πρόεδρος στην «Πινακοθήκη Κουβουτσάκη», οι ζωγράφοι Φρόσω Μαλέα και Πέτρος Φιλίππου καθώς και ο πρώην Διεθνής τερματοφύλακας και ζωγράφος, Τάκης Οικονομόπουλος. Επελέγησαν από την επιτροπή, δύο ζωγραφιές μαθητών, του Οδυσσέα Θεοδωράτου που απεικονίζει έναν αγώνα μπάσκετ καθώς και το έργο με το καλύτερο σύνθημα, του Ερνέστου Σιγάλα.
Στην κατάμεστη από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς αίθουσα, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Νίκος Χιωτάκης, συνεχάρη τους μαθητές  για την προσπάθεια τους και απευθυνόμενος προς αυτούς ανέφερε:
«Αν υπήρχε χρυσό μετάλλιο ζωγραφικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες κάποιος ή κάποια από εσάς θα το έπαιρνε».
Ο κ. Χιωτάκης ανέφερε ακόμη ότι η Δημοτική Αρχή θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των εκπαιδευτικών και των γονέων.
«Προσπαθούμε να συντονίσουμε αυτό το μεγάλο έργο που λέγεται δημόσια εκπαίδευση. Κάθε μέρα με όποιο τρόπο μπορούμε, προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα σχολεία, γιατί θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση μας. Όλα τα σχολεία της πόλης μας είναι καλά και οι γονείς θα πρέπει να τα εμπιστευθούν γιατί έχουμε άξιους δασκάλους και διευθυντές» τόνισε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Κηφισιάς.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του «Δημήτριος Βικέλας», κ. Μανώλης Κουρμαδιάς ευχαρίστησε την αντιπρόεδρο, κα Λίλα Παπαδημητρίου και τους συνεργάτες του για την πολύτιμη βοήθεια τους στην εκδήλωση.
«Η προσπάθεια που κάνουμε είναι να συνδυάσουμε την παιδική και μαθητική δραστηριότητα, έμπνευση και φαντασία με τους Ολυμπιακούς Αγώνες» ανέφερε στον χαιρετισμό του, ο κ. Κουρμαδιάς.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ