Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρωτότυπες δημιουργίες στην

έκθεση Εφαρμοσμένων Τεχνών

Τα έργα τους παρουσίασαν τριακόσιοι είκοσι σπουδαστές, 300 ενήλικες και 20 παιδιά, των τμημάτων εφαρμοσμένων τεχνών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, με την ολοκλήρωση της φετινής χρονιάς δημιουργίας, στην έκθεση με τίτλο: «Οι διακοσμητικές τέχνες συναντούν την Art Decaux» η οποία φιλοξενήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου.

Οι δημιουργίες, όλες κατασκευασμένες με απλά μέσα, τεχνικές και υλικά μέσα από ένα αρμονικό «πάντρεμα» μετέφεραν τους επισκέπτες σε μία άλλη εποχή. Οι σπουδαστές ακολουθώντας όσα διδάχθηκαν από τις καθηγήτριες τους Μαλβίνα και Ελένη Γραφάκου, τεχνικές βενετσιάνικες, αναγεννησιακές αλλά και μοντέρνες, κατασκεύασαν εναλλακτικά κοσμήματα, κατασκευές διακοσμητικές ή χρηστικές, μαριονέτες, μάσκες έδωσαν μία δεύτερη ευκαιρία ζωής σε παλιά έπιπλα αλλά και ρούχα.
Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία πρωτόγνωρου πλήθους επισκεπτών, και του Δημάρχου Αμαρουσίου, κ. Γιώργου Πατούλη, που θαύμασαν τις εξαιρετικές δημιουργίες.  Τη βραδιά των εγκαινίων άνοιξε ένα εξάχρονο παιδάκι που τραγούδησε ένα ονειροπόλο καλοκαιρινό τραγούδι μεταφέροντας μία θετική αύρα στους παρευρισκομένους.
Ο κ. Πατούλης, έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στους δημιουργούς δηλώνοντας πραγματικά εντυπωσιασμένος από τη φαντασία, το μεράκι και τη δημιουργικότητα των συμμετεχόντων, ενηλίκων και παιδιών, στα τμήματα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού. Με την ευκαιρία αυτή επανέλαβε τη σταθερή συμπαράστασή του στο έργο του ΚΤΠ αλλά και προς τους κατοίκους της πόλης ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να καλλιεργούν τα ιδιαίτερα ταλέντα τους μέσα από τα τμήματα πολιτισμού του ΚΤΠ του Δήμου.
Ένα ζευγάρι χορευτών χάρισε στο κοινό ένα εντυπωσιακό μουσικοχορευτικό στιγμιότυπο, ενώ οι μικροί μαθητές που εξέθεταν τις δημιουργίες τους σε ξεχωριστό τμήμα ευχαρίστησαν τις δασκάλες τους για τα ευχάριστα ερεθίσματα που τους προσφέρουν μέσω της καλλιέργειας της αγάπης για την τέχνη.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ