Connect with us

Πολιτισμός

Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Published

on

“Eνα καπέλο γεμάτο βροχή”

Το νεοσύστατο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Ηρακλείου Αττικής παρουσιάζει το πρώτο του έργο στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο “Ηλέκτρα Αποστόλου” (Κουντουριώτου και Νεότητος). Ειδικότερα οι ομάδες του ″Θεατρικού Εργαστηρίου″ δούλεψαν με πολύ όρεξη και μεράκι πάνω σε δύο αξιόλογα έργα του παγκόσμιου θεατρικού ρεπερτορίου. 

Το έργο που θα παρουσιαστεί, στις 26-27-28-30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου στις 9 μ.μ. “Ένα καπέλο γεμάτο βροχή” του Μάϊκλ Γκάτσο, είναι ένα έργο αισιόδοξο, υγιές, όπου μέσα από την κατάπτωση και τη φθορά, αποκαλύπτει τη δύναμη της θέλησης για τη Ζωή.
“Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα” του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, βαθύτατα συγκλονιστικό, με έντονη τραγικότητα. Το αναστάτωμα των γυναικών ή των λαών, στην αναζήτηση του απαγορευμένου αρσενικού ή της απαγορευμένης ελευθερίας, όπου γης ακόμα και σήμερα.  To έργο αυτό θα ανέβει το Σεπτέμβριο.
Οι συντελεστές του έργου, “Ένα καπέλο γεμάτο βροχή”, με τη σειρά που εμφανίζονται: Νίκος Τριανταφυλόπουλος, Μπάμπης Κραββαρίτης, Ανθή Κανέλλη, Γιώργος Σαμαράς, Βασίλης Αηδονόπουλος, Ορφέας Αηδονόπουλος,  Άρης Αυγουστής, Φωτεινή Γκόγκολη.
Ελεύθερη μετάφραση κειμένου: Ιωάννα Ρούφα
Μουσική επιμέλεια: Ορφέας Αηδονόπουλος,
Σκηνογράφος: ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πασχάλης Γονατάς (εικαστικός) σε συνεργασία  με τη σκηνοθέτη κ. Ελευθερία Μπαμπάκου.     Αφίσα: Αλέκος Τσέρτος
Ηχοφωτιστικά: Βασίλης Παυλής – Στάθης Κοτίνης.
Φωτισμός: Κώστας Βασιλείου
Σκηνοθέτης: Ελευθερία Μπαμπάκου, Ηθοποιός και σκηνοθέτης, με 15ετή θητεία στο θέατρο σαν ηθοποιός. Δίδαξε τη δραματική τέχνη σε Φορείς, Σχολεία, και Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου μας, όπου από το 1981 που εγκαταστάθηκε στο Ηράκλειο, μέχρι σήμερα της δόθηκε η δυνατότητα να εργασθεί με υπευθυνότητα, διδάσκοντας & σκηνοθετώντας  παραστάσεις, με παιδιά και ενήλικες. Στη σημερινή της προσπάθεια μέσα από το “Θεατρικό Εργαστήρι”, το τμήμα Πολιτισμού του Δήμου, αναζήτησε τον τρόπο ώστε οι συντελεστές των ομάδων, μέσα από την έκφραση, το σώμα, τη φωνή, την ομιλία, το περπάτημα & την κίνηση, να εκφράσουν την εσωτερική τους ανάγκη για επικοινωνία με το κοινό.

 

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ