Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Συμμετοχή σε πολιτιστικές βραδιές

Δημοσιεύθηκε

στις

Πλούσια η δράση της παραδοσιακής

Χορωδίας του Δήμου Νέας Ιωνίας

H χορωδία του παραδοσιακού τραγουδιού του οργανισμού πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας (ΟΠΑΝ) του Δήμου Ν. Ιωνίας, αποτελεί ένα σημαντικό και δημιουργικό τμήμα το οποίο με τη συνεχή δράση του, ενισχύει την πολύπλευρη λειτουργία των τμημάτων του πολιτιστικού φορέα του Δήμου. Διευθυντής της χορωδίας είναι ο κ. Ευάγγελος Σαραντίδης, καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής Ανώτερων Θεωρητικών της Ευρωπαϊκής Μουσικής και βιολονίστας.

Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνει ευρέως διαδεδομένα τραγούδια της ελληνικής μουσικής παράδοσης, αλλά και ιδιαίτερα ακούσματα από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας. Στο πλαίσιο της συνεχής πολιτισμικής δράσης της, η παραδοσιακή χορωδία συμμετείχε μετά από πρόσκληση του Δήμου Ηλιούπολης, σε εκδήλωση στην οποία τιμήθηκε η κα Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ για την προσφορά της στον πολιτισμό και τα γράμματα. Η εκδήλωση έγινε προσφάτως στο θέατρο του δημαρχιακού μεγάρου του Δήμου Ηλιούπολης και η διακεκριμένη Ελληνίδα μίλησε για την πτώση της Κωνσταντινούπολης. Η χορωδία ερμήνευσε παραδοσιακά τραγούδια της Ανατολικής Θράκης, Προποντίδας και Μικράς Ασίας. 
Ο Μαέστρος Ευάγγελος Σαραντίδης ήταν στο βιολί, ο Γιάννης Παυλίδης στην κιθάρα και στο κανονάκι ο εξαίρετος Μάνος Κουτσαγγελίδης. Το θέατρο χωρητικότητας 400 ατόμων ήταν πλήρες (μέχρι και όρθιοι υπήρχαν) και ο κόσμος με το χειροκρότημά του δικαίωσε την ομιλήτρια με τα γνήσια ελληνικά της.
Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Β. Βαλασόπουλος, αφού την ευχαρίστησε της απένειμε τιμητική πλακέτα και ένα πίνακα ζωγραφικής, από μία ζωγράφο της πόλης της Ηλιούπολης. Η χορωδία εκ μέρους του Δήμου Νέας Ιωνίας προσέφερε ένα δώρο που έκαναν οι κυρίες της χορωδίας και δύο βιβλία, ένα που ανέφερε τα εκκλησιαστικά κειμήλια της Μικράς Ασίας και ένα με τα παραμύθια της Καππαδοκίας.
Η κα Αρβελέρ ευχαρίστησε τη χορωδία και κατόπιν παρακολούθησε το πρόγραμμά της και χειροκροτούσε μαζί με τον κόσμο, τα παραδοσιακά τραγούδια.  Παρουσία σε εκδήλωση των Κασταμονιτών Η Χορωδία συμμετείχε και στην εκδήλωση του Συλλόγου Ινεπολιτών -Κασταμονιτων που έγινε πρόσφατα στην πλατεία Ινεπολιτών της Νέας Ιωνίας.
Το πρόγραμμά περιλάμβανε παραδοσιακά τραγούδια με ερμηνευτή τον εξαίρετο τραγουδιστή Ζαχαρία Καρούνη, που τον συνόδευσε η παραδοσιακή χορωδία. Η χορωδία ευχαριστεί το Σύλλογο Ινεπολιτών – Κασταμονιτών για όλη την οργάνωση καθώς και το Δήμο Ν. Ιωνίας.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ