Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Τριήμερο εκδηλώσεων του Δήμου για την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Μελωδικές βραδιές

για τους Περιστεριώτες 

Το Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου μ’ ένα ζωντανό τριήμερο εκδηλώσεων γιόρτασε την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής (21 Ιουνίου), χαρίζοντας συναρπαστικές μελωδικές βραδιές στους Περιστεριώτες.
Την Πέμπτη 21 Ιουνίου στο νέο θέατρο «Τέχνη στην Πέτρα» του Άλσους, οι σπουδαστές του Λαϊκού Τμήματος του Ωδείου, με τη συνοδεία των δασκάλων τους Σ. Γούτου και Μ. Πελέκα, χάρισαν στους  ακροατές, που τους παρακολούθησαν μια μελωδική βραδιά με γνωστά ορχηστρικά κομμάτια του ελληνικού πενταγράμμου.

Την ίδια ημέρα, η Ορχήστρα του Μοντέρνου Τμήματος του Ωδείου, δημιούργησε  ένα ευχάριστο happening, στον πεζόδρομο της Εθν. Αντιστάσεως, με ήχους rock, jazz, blues, υπενθυμίζοντας σε όσους παραβρέθηκαν εκεί, την Ημέρα της μουσικής που γιορτάζεται ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ευρώπη
Την Παρασκευή 22 Ιουνίου, η Μουσική Ομάδα «εξ αδιαιρέτου», σε διδασκαλία –επιμέλεια της γνωστής ερμηνεύτριας Μαίρης Έσπερ, πρόσφερε στους ακροατές μια απολαυστική μελωδική βραδιά με τον τίτλο «…για το καλό μου».
Δέκα τραγουδιστές επί σκηνής του θεάτρου «Τέχνη στην Πέτρα», με τη συνοδεία πενταμελούς ορχήστρας, ερμήνευσαν εξαιρετικά, έντεχνα ελληνικά τραγούδια, αποσπώντας δίκαια, το παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών
Το Σάββατο 23 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο, η 5η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών που αποτελεί για τον Δήμο Περιστερίου γιορτή Μουσικής και Πολιτισμού.
Οι Χορωδίες που έλαβαν μέρος με σειρά εμφανίσεως ήταν: Μικτή Χορωδία Δήμου Περιστερίου, Χορωδία Δήμου Αγ. Παρασκευής, Χορωδία Καλλιτεχνικού Συλλόγου Ν. Μάκρης, Χορωδία Επτανησίων Πάτρας, Χορωδία Δήμου Λαμίας.
Τη βραδιά τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Περιστερίου, κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος συνεχάρη όλες τις αποστολές που έλαβαν μέρος και απευθυνόμενος στα μέλη της Χορωδίας του Δήμου μας, τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στην προώθηση του πολιτισμού, εκτός συνόρων της πόλης.
Κατά γενική  ομολογία, οι φιλοξενούμενες χορωδίες απέδειξαν το υψηλό επίπεδο της Χορωδιακής Τέχνης στη χώρα μας και με τη σειρά τους, συνεχάρησαν τον κ. Παχατουρίδη και τους συντελεστές για την άψογη διοργάνωση του Δήμου Περιστερίου.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ