Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Οι “Αλλοτινές Πατρίδες” που δεν ξεχάστηκαν

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκδηλώσεις μνήμης για τη Μικρασιατική

Καταστροφή στην Κηφισιά

Πιστός σε αρχές και αξίες που δυναμώνουν ακόμα περισσότερο την ιστορία μας και θυμίζουν στις νέες γενιές, τις ρίζες των αλησμόνητων πατρίδων των Ελλήνων, ο Δήμος Κηφισιάς διοργανώνει και εφέτος τις «Αλλοτινές Πατρίδες 2012».

Οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες σ’ αυτούς που θυσιάστηκαν, εκδιώχθηκαν αλλά δεν ξεχάστηκαν, γιατί οι απόγονοί τους διαφύλαξαν, ανέδειξαν και διέδωσαν το Μικρασιατικό Πολιτισμό, που αποτελεί μεγάλη κληρονομιά για όλους τους Έλληνες.
Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Ερυθραία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ.κ. Κύριλλου, τελέστηκε, παρουσία του Δημάρχου Κηφισιάς, κ. Νίκου Χιωτάκη και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, το ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής. Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Κηφισιάς, επισήμανε ότι οι «Αλλοτινές Πατρίδες» επαναφέρουν στη μνήμη μας το μεγαλείο του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, το μέγεθος της καταστροφής του 1922, τη βάναυση προσβολή των  Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις λεηλασίες, τις δολοφονίες, την καταστροφή μιας ακμάζουσας περιοχής στα Μικρασιατικά παράλια και τον ξεριζωμό. «Τέτοιες εκδηλώσεις συμβάλλουν στο να διατηρούμε σήμερα, σε μια εποχή με τις αξίες υπό κρίση, τη μνήμη μας, τον πολιτισμό μας και να διαφυλάττουμε την ιστορία μας, ώστε οι νέες γενιές να μην ξεχνούν τις ρίζες μας. Αυτές οι αξίες μας κάνουν να νοιώθουμε υπερήφανοι ως Έλληνες. Φέτος 90 χρόνια από την Καταστροφή της Μικράς Ασίας δεν εορτάζουμε. Τιμούμε αυτούς που έπεσαν για την Ελληνική Μικρασία και αυτούς που στη μητέρα πατρίδα μόχθησαν και ξανάχτισαν πατρίδα» τόνισε ο κ. Χιωτάκης.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της πλατείας Μικρασιατών από τον Δήμαρχο Κηφισιάς την Ένωση Μικρασιατών και φορείς της πόλης, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς παιάνιζε εμβατήρια.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ