Connect with us

Πολιτισμός

Βραδιά ποίησης και στοχασμού

Published

on

Αφιέρωμα στον Νικηφόρο Βρεττάκο

από δύο συλλόγους στα Μελίσσια

Με τη συνδιοργάνωση του Συλλόγου Πελοποννησίων  Δήμου Πεντέλης και του Συλλόγου των απανταχού Νησιωτών «ΠΑΜΙΣΟΣ», έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στα Μελίσσια, Αφιέρωμα στον ποιητή Νικηφόρο Βρεττάκο (1912-1991) με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση του.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα κ. Κωνσταντίνος Μανιάτης, ο Δήμαρχος Πεντέλης, κ. Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και προσωπικότητες της Τέχνης και των Γραμμάτων.
“Είναι τιμή μου”, ανέφερε ο Δήμαρχος “να βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους που εκπροσωπούν κομμάτι της Ελλάδας που δουλεψε πρωταγωνιστικά για τη λευτεριά μας και ανέδειξαν στο παγκόσμιο στερέωμα μορφές που σήμερα είμαστε εδώ να τιμήσουμε, όπως ο πατριώτης μας Νικηφόρος Βρεττάκος”.
Τα έργα του ποιητή μας, έπαιξε στο πιάνο και τραγούδησε ο συνθέτης Παναγιώτης Κωνσταντακόπουλος με τους: Ανδρέα Κουλουμπή και Γιάννη Θωμόπουλο.
Τα ποιήματα απήγγειλε η ηθοποιός Βασιλική Σημαντοπούλου και ως επίσημη καλεσμένη, η γνωστή ηθοποιός Κάρμεν Ρουγγέρη.

 

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ