Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της παιδικής χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Τραγούδια για την αγάπη και την ειρήνη

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της παιδικής χορωδίας του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Αττικής που φέτος συμπληρώνει δύο χρόνια. Η χορωδία, τη διδασκαλία- διεύθυνση της οποίας έχει η Άννα Αθανασιάδου, αποτελείται από μαθητές του Δήμου των τάξεων Τετάρτη, Πέμπτη και Έκτη δημοτικού. 

Η εκδήλωση ήταν οργανωμένη έτσι ώστε τα τραγούδια της χορωδίας να διαδέχονται ποιήματα του Νικηφόρου Βρεττάκου που απήγγειλε η κα Μαίρη Πέτσα.  Με την αφορμή του έτους Νικηφόρου Βρεττάκου επιλέχθηκαν ποιήματα για την αγάπη και την ειρήνη όπως το “Προσευχή”, “Τα γόνατα του Ιησού”, “Μη μου σκοτώσετε της γης το ποίημα”, “Το καθαρότερο πράγμα της δημιουργίας” και άλλα. 
Η χορωδία παρουσίασε τα κάλαντα των Χριστουγέννων, τα Μοραΐτικα Κάλαντα, τα κάλαντα της Μακεδονίας και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια ενώ τη χορωδία συνόδεψε στο πιάνο η Όλγα Τερζοπούλου.  Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι Αντιδήμαρχοι, κ. Δημήτρης Μπούκης – που έχει υπό την εποπτεία του το τμήμα πολιτισμού, κ. Γιάννης Κεσκινίδης και κ. Γιώργος Βλαντής καθώς και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Πασχάλης Γονατάς. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η υπεύθυνη Εθελοντισμού και Επικοινωνίας του Σώματος Εθελοντών Δήμου Ηρακλείου Αττικής, κα Ελένη Υφαντή. 
Η γιορτή έκλεισε με ευχές για χρόνια πολλά και ένα κάλεσμα για συμμετοχή όλο και περισσότερων μαθητών στην παιδική χορωδία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Πληροφορίες σχετικά μπορείτε να πάρετε στο τηλέφωνο 213 2000211.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ