Αθηναίων
Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου: Απονεμήθηκαν τα βραβεία

Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα. Φιλοξένησε πάνω από 150 ταινίες από 30 χώρες, ενώ 60 από αυτές έκαναν την πρεμιέρα τους στην Ελλάδα. Στο φεστιβάλ περιλαμβάνονται
όλες οι κατηγορίες του Νέου Σινεμά: Μυθοπλασία μικρού και μεγάλου μήκους, video art, video dance, experimental, ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους. Το Φεστιβάλ απένειμε, για δεύτερη φορά, και το βραβείο Rising Star Award, σε συνεργασία με το βρετανικό ίδρυμα MMBF.
Το φετινό πρόγραμμα αναπτυχθηκε στo Αλκυονίς New Star Art Cinema και στο Studio New Star Art Cinema. Περιλαμβανε ένα αφιέρωμα σε νέους Ισπανούς και Ιρανούς σκηνοθέτες, με ιδιαίτερο ύφος και θεματολογία, απολαύσαμε ταινίες από το Edge hill university, που για τέταρτη χρονιά οι σπουδαστές του τις δημιούργησαν ειδικά για το Φεστιβάλ και από φέτος εντάχθηκαν στο διαγωνιστικό στην κατηγορία: Σπουδαστικό– Νέοι σκηνοθέτες.
Επίσης πραγματοποιήθηκε να ξεχωριστό αφιέρωμα στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Δια Βίου Μάθηση. Οι απολαυστικές ταινίες του αφιερώματος καθήλωσαν με τις μαγικές τους εικόνες, τόσο τους μεγάλους όσο και τα παιδιά, φέρνοντας μας σε επαφή με εκπληκτικά τοπία, πανέξυπνα ζώα και πουλιά και επιστημονικές πληροφορίες που ανατρέπουν όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τη φύση που μας περιβάλλει. Για το Αφιέρωμα το Φεστιβάλ είχε εξασφαλίσει, για Πρώτη Προβολή στην χώρα μας, ταινίες εξαιρετικής ποιότητας, διεθνείς παραγωγές με θέμα το περιβάλλον, οι οποίες απαίτησαν μακρόχρονα γυρίσματα και φέρνουν στην κινηματογραφική οθόνη εικόνες από μακρινά και απάτητα μέρη. Το αφιέρωμα ενισχύθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Το ειδικό πρόγραμμα των προβολών πλαισιώθηκε από ένα πάνελ συζήτησης με κύριο θέμα τον ρόλο των ταινιών-ντοκιμαντέρ στη διάδοση των περιβαλλοντικών επιστημών, ερευνών και ανακαλύψεων, επίσης ένα ιδιαίτερο (workshop) με τίτλο «Περιβαλλοντική εκπαίδευση με τη δύναμη των νέων μέσων παραγωγής και διακίνησης».
Η “Ειμαρμένη” του Ανδρέα Μαριανού και η “Ουτοπία” του Νίκου Κουρού κέρδισαν τα βραβεία για μεγάλου μήκους μυθοπλασία.
Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.
NEO – Εγγραφείτε συνδρομητής στην εφημερίδα ΧΤΥΠΟΣ έχοντας αποκλειστικά το προνόμιο να διαβάζετε πρώτοι την εφημερίδα ηλεκτρονικά κάθε εβδομάδα, κερδίζοντας μεγάλες εκπτώσεις και ΔΩΡΑ. Εκδηλώστε ενδιαφέρον, στέλνοντας email στα [email protected] και [email protected] – με θέμα “ΧΤΥΠΟΣ: θέλω να γίνω συνδρομητής” και κερδίστε εκπτωτικά κουπόνια για τις αγορές σας, προσκλήσεις για θεατρικές παραστάσεις, ταξίδια, και αλλά πολλά, που μόνο οι συνδρομητές της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ απολαμβάνουν
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ