Πολιτισμός
O Δήμος Αθηναίων διοργανώνει το TEEN ART FEST
Πρόγραμμα Καλλιτεχνικής
Δημιουργίας Νέων
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, το Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης και ο Χώρος Τέχνης 12 ΑΚΡΟΠΟΛΕΙΣ διοργανώνουν στην Αθήνα το Φεστιβάλ καλλιτεχνικής δημιουργίας ΤEEN ART FEST, για μαθητές 13 -18 ετών, στο πλαίσιο επιμορφωτικής δράσης για την πρόληψη της βίας και την ενδυνάμωση των νέων.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε δύο κύκλους και στόχος του είναι να δώσει την ευκαιρία στους νέους να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους, ώστε να επικοινωνούν και να διεκδικούν μέσα από την Τέχνη και τον Πολιτισμό με επίκεντρο τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
•Α΄ κύκλος: Κυριακές 3 /2/2013 , 10/2/2013, 17/2/2013, 24/2/2013 και 3/3/2013, Εγγραφές ως τη συμπλήρωση αριθμού συμμετοχών.
•Β κύκλος: Κυριακές 10/3/2013, 17/3/2013, 24/3/2013, 31/3/2013 και λήξη 7/4/2013. Εγγραφές ως την συμπλήρωση αριθμού συμμετοχών.
Σε περίπτωση εγγραφών διπλάσιου αριθμού συμμετεχόντων, θα υπάρξει απογευματινό πρόγραμμα επανάληψης του πρωινού.
Το κόστος συμμετοχής για κάθε Κυριακή είναι 8€.
Το Πρόγραμμα θα ξεκινήσει με μια ενημερωτική εκδήλωση για την οποία θα ενημερωθείτε στην ιστοσελίδα www.teenartfest.wordpress.com
Η λήξη του προγράμματος, το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Απριλίου 2013, θα περιλαμβάνει διήμερο έκθεσης έργων των νέων, δρώμενα και απονομές διπλωμάτων συμμετοχής.
Ο τόπος διεξαγωγής του θα είναι το Πολιτιστικό Κέντρο του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α – Λ. Αλεξάνδρας 152, κάθε Κυριακή 11.00 – 14.00 και 17.00 – 20.00, εφόσον δημιουργηθεί απογευματινό τμήμα.
Ενότητες του Προγράμματος:
Πέντε τρίωρες συναντήσεις καλλιτεχνικής δημιουργίας με θέματα:
•Χρώμα – η δύναμη του ρυθμού και η μελωδία της αρμονίας.
•Άνθρωπος – ο άνθρωπος σαν θέμα των καλλιτεχνών – το σώμα, τα πάθη, η έκφραση.
•Eco Art – Arte Povera – συνθέσεις με αφορμή τα άχρηστα αντικείμενα.
•Ματιέρες και Συναισθήματα – ψάχνοντας την υφή της ύλης με αφορμή τα συναισθήματα.
•Σύνθεση εικόνας μέσα από μια ιδέα ή μύθο- σύνθεση δρώμενων στον χώρο και βίντεο αρτ. Παράλληλα οι Καλλιτεχνικές δράσεις θα προάγουν δεξιότητες αποδοχής της ιδιαιτερότητας και διαχείρισης των κρίσεων.
Υπεύθυνη Παιδαγωγικά του Προγράμματος: Νίκη Ρουμπάνη, Εκπαιδευτικός Τέχνης (Β΄ Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας)
Για αιτήσεις συμμετοχής και πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε :
Δημητρης Ηλιαδης: τηλ.: 210 9718208(9π.μ – 2μ.μ.) & 6972093187
Εmail: [email protected]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις3 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ