Connect with us

Νέας Ιωνίας

Ταξιδέψτε μουσικά στην Κάτω Ιταλία

Published

on

Εκδήλωση – παρουσίαση υλικού για τον Ελληνισμό της Κάτω Ιταλίας “Από τους δρόμους της καρδιάς στις λέξεις της χαράς Απουλία- Βασιλικάτα” και μουσικές από τους Encardia οργανώνει το

Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος και υποδέχεται τον κύριο Σωτήριο Μπεκάκο, Διδάκτορα γλωσσολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο κ. Μπεκάκος μετά από δεκαετή παραμονή στην Κάτω Ιταλία (Απουλία – Βασιλικάτα) παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα κομμάτι του ελληνικού στοιχείου που είναι άγνωστο μέχρι σήμερα στο ευρύ κοινό.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ιταλία μελέτησε τα ήθη, τα έθιμα και τη διάλεκτο των ελληνόφωνων και ιταλόφωνων κατοίκων της περιοχής Lecce, (Απουλία) και της περιοχής Matera (Μετέωρα – Βασιλικάτα) και ανακάλυψε τις σχέσεις με την Ελλάδα και τη Μικρά Ασία.
Την εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου και ώρα 19.00 στο Ίδρυμα, θα πλαισιώσει το μουσικό συγκρότημα “En cardia”. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ