Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

To στέκι του Πολιτισμού στο Χαλάνδρι

Δημοσιεύθηκε

στις


Το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, το οποίο βρίσκεται στις οδούς Φιλικής Εταιρείας και Τομπάζη, δημιουργήθηκε με το κληροδότημα της παιδαγωγού Καλλιόπης Μουστάκα-Αετοπούλου και από το 1982 λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Στόχοι του είναι η ανάπτυξη κάθε μορφής πνευματικών, μορφωτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην πόλη του Χαλανδρίου. Η φιλοσοφία του εκφράζεται μέσα από την επιδίωξη δύο πρωταρχικών στόχων, τη δημιουργία πολιτιστικής υποδομής και την προσφορά ψυχαγωγικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου στους πολίτες. Το Αετοπούλειο, με τη συνδρομή του δήμου, συνεχίζει το έργο της προαγωγής του πολιτισμού και της δημιουργίας υποδομών για τους νεότερους. Από το 1982 αναπτύσσεται στο Χαλάνδρι μία πολύπλευρη πολιτιστική δράση. Στις δραστηριότητες του Αετοπουλείου περιλαμβάνονται η λειτουργία βιβλιοθήκης, η έκδοση επιστημονικών έργων καθώς και η διενέργεια έρευνας ανάμεσα σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Χαλανδρίου για τις πολιτιστικές προτιμήσεις τους και για τις επιλογές που αφορούν το βιβλίο. Επίσης, αναλαμβάνει τη διοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων και εικαστικών εκθέσεων, καθώς και του καθιερωμένου Φεστιβάλ της Ρεματιάς.

Διαβάστε επίσης:

Οδοιπορικό στο Χαλάνδρι του χθες και του σήμερα (α΄μέρος)

Πως αξιοποιήθηκε το σπίτι του Φλωράκη στο Χαλάνδρι

Η ιστορία της Ριζαρείου Σχολής

Ένα Μουσείο για… Νόμπελ

*Πηγή αποτέλεσε‭ ο Σύνδεσμος Βιώσιμης Ανάπτυξης Πόλεων.

** H εν λόγω εργασία-έρευνα έγινε από το Σύνδεσμο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς απασχόλησης στην Β.-Β.Α. Περιφέρεια Αττικής με τίτλο “Καταγραφή των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς στην περιοχή των Δήμων-μελών του Συνδέσμου”.
Για την ολοκλήρωση του συνεργάστηκαν πληθώρα επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων (ιστορικοί-φιλόλογοι) και απαιτήθηκε πολύωρη εργασία συλλογής και τεκμηρίωσης στοιχείων (βιβλιογραφία, διαδίκτυο, επαφές με δήμους και φορείς). Στόχος ήταν η κατά το δυνατό πληρέστερη και πλέον αξιόπιστη καταγραφή της της πολιτιστικής κληρονομιάς των Δήμων-Μελών του Συνδέσμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ