Connect with us

Νέας Ιωνίας

“To Μέγα Τραύμα της Μικράς Ασίας”

Published

on

Η Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας έκλεισε τον κύκλο των πολιτιστικο-μορφωτικών εκδηλώσεων της για το 2015, με μια βραδιά αφιερωμένη στην προσέγγιση του θέματος « Το μέγα Τραύμα της Μικρασίας ».

Ομιλητές ήταν δυο από τις πιο διακεκριμένες προσωπικότητες στην έρευνα και την ανάλυση των στοιχείων της Ιστορίας του Πολιτισμού, των περιπετειών του Μικρασιατικού Ελληνισμού: ο διδάκτορας Νεότερης Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Θεσ/κης κ. Βλάσης Αγτζίδης και ο διευθυντής του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Θεσ/κης κ. Κώστας Νίγδελης.
Οι δυο ομιλητές παρουσίασαν πολλά στοιχεία και ντοκουμέντα για πρώτη φορά που αφορούσαν πτυχές της Ιστορίας που έμειναν ως τώρα στο σκοτάδι.
Τους δύο ομιλητές παρουσίασε ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Χάρης Σαπουντζάκης.
Την εκδήλωση ετίμησε με την παρουσία του και ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλ/φείας κ.κ. Γαβριήλ, συνοδευόμενος από τον πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως πατέρα Επιφάνιο Αρβανίτη.
Ο σεβασμιότατος απηύθυνε χαιρετισμό και έδωσε τις ευχές του για τις Γιορτές.
Χαιρετισμό απηύθυνε κι η αντιδήμαρχος κ. Φιλίππα Αθυμαρίτου.
Μετά από τις ομιλίες οι προσκεκλημένοι πέρασαν στο εκθετήριο, όπου είχε οργανωθεί Έκθεση φωτογραφιών από πόλεις της Μικρασίας και τις δραστηριότητες των ανθρώπων της με τίτλο: «Πατρίδες Ελλήνων». Το υλικό της Έκθεσης ανήκε στον κ. Κώστα Νίγδελη.
Η Έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως τις 16 Ιανουαρίου .

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα ‘ΧΤΥΠΟΣ’. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά.Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ