Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Δήμητρα Τσεβά: “Το να συμβάλλω να γίνει η Μεταμόρφωση καλύτερη, είναι το μόνο μου κίνητρο”

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη μάς παραχώρησε η Αντιδήμαρχος Συγκοινωνιών, Σηματοδότησης και Καθημερινότητας του Πολίτη στο Δήμο Μεταμόρφωσης, Δήμητρα Τσεβά.

Αρχικά, η κα Τσεβά περιέγραψε τις προτεραιότητές της ως αντιδήμαρχος και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα όσα τις τονίζουν οι πολίτες με τους οποίους έχει καθημερινή επαφή.

Κυρία Τσεβά, που έχετε δώσει προτεραιότητα στην Αντιδημαρχία που διευθύνετε;

Στην καθημερινότητα του πολίτη και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του. Στα δεκάδες μικρά αλλά σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Προβλήματα παλιά αλλά και νέα που κάθε μέρα προκύπτουν, όπως ένα σπασμένο παγκάκι.

Μια πραγματικότητα η οποία αλλάζει με τον τωρινό Δήμαρχο, Στράτο Σαραούδα.

Έναν Δήμαρχο με όραμα, ο οποίος με το έργο του απέδειξε στην πράξη ότι ξέρει -και μπορεί- να αλλάξει τη Μεταμόρφωση. Έναν Δήμαρχο που ξεκόλλησε στάσιμα έργα όπως το 2ο Λύκειο. Που ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται για να γυρίσει η Μεταμόρφωση σελίδα και να γίνει μια σύγχρονη πόλη.

Ένα όραμα και ένα έργο, στο οποίο πιστεύω και το οποίο στηρίζω. Ένα όραμα το οποίο συμπίπτει με τα «θέλω» μου για τον τόπο όπου γεννήθηκα, όπου εργάζομαι και όπου μεγαλώνω το παιδί μου. Για την πόλη μας.

Έργα μεγάλα, στα οποία έχουμε άψογη συνεργασία με τον Δήμαρχο, αλλά και μικρότερα καθημερινά, τα οποία βήμα βήμα αντιμετωπίζουμε, παρά τις δυσκολίες με σοβαρότερη την έλλειψη προσωπικού, όπου θα πρέπει επιτέλους να ενισχυθούν οι δήμοι.

Δεν πρέπει, επίσης, πέραν των μικρών και των μεγάλων έργων, να παραβλέψουμε και τις καθιερωμένες εργασίες, όπως το βάψιμο των σχολείων και των παιδικών χαρών ή νέα παγκάκια. Ή την ανανέωση των διαβάσεων.

Ένας καθημερινός αγώνας, στον οποίο ανταποκρινόμαστε χάρη στην εργατικότητα και την στήριξη των μηχανικών, των υπηρεσιακών και των συνεργείων του Δήμου. Συνεργάτες και πλέον φίλους που ευχαριστώ από καρδιάς.

Είστε από τους ανθρώπους που έρχονται καθημερινά σε επαφή με πολλούς πολίτες της Μεταμόρφωσης. Ποια είναι τα σημαντικότερα θέματα που τους απασχολούν, σύμφωνα με όσα σας λένε;

Πράγματι, λόγω και της επαγγελματικής μου ιδιότητας, έρχομαι καθημερινά σε επαφή με δεκάδες συμπολίτες μου.

Με ανθρώπους που -όπως και εγώ- αγωνιούν κατά κύριο λόγο για την υγεία, την εργασία τους και την γενικότερη οικονομική κατάσταση. Με συμπολίτες μας που «περνούν» δύσκολα. Και που χρειάζονται στήριξη. Και που, όσον αφορά στη Μεταμόρφωση, αναγνωρίζουν την προσπάθεια που γίνεται, ενώ ρωτούν πότε θα γίνουν πραγματικότητα συγκεκριμένα έργα ή θα αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα στη γειτονιά τους όπως ένα πεζοδρόμιο ή η ασφαλτόστρωση, η διάνοιξη και η μονοδρόμηση ενός δρόμου.

Αιτήματα τα οποία κάνουμε πράξη, άμεσα όταν είναι μικρά και σταδιακά, με σχέδιο όταν είναι μεγαλύτερα και δυσκολότερα.

Για παράδειγμα, τα νέα πεζοδρόμια συνεχίζονται για τέταρτη συνεχή χρονιά, οι διανοίξεις δρόμων επίσης προχωρούν, ενώ τις επόμενες ημέρες ξεκινούν και οι ασφαλτοστρώσεις. Μια εξέλιξη που θα μας επιτρέψει, στο επόμενο έτος, να προχωρήσουν και οι μονοδρομήσεις των δρόμων.

Άλλωστε -κακά τα ψέματα- η πόλη μας έχει πολλά και διαχρονικά προβλήματα. Ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε επιτέλους. Μέρα με τη μέρα. Βήμα Βήμα. Ζητήματα και έργα για τα οποία χρειάζεται χρόνος. Τα οποία σημασία έχει να προχωρούν. Και προχωρούν.

Γενικότερα ποια πιστεύετε ότι είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της Μεταμόρφωσης πάνω στα οποία και θα πρέπει να δώσει λύσεις ο δήμος, στο πλαίσιο βέβαια των αρμοδιοτήτων του;

Τα προβλήματα της Μεταμόρφωσης είναι πολλά και φυσικά συμπίπτουν με τα έργα που έγιναν, γίνονται και θα γίνουν.

Κάποια από αυτά τα αντιμετωπίσαμε, όπως τον φωτισμό της πόλης μας, όπου τοποθετήθηκαν LED, το Δημοτικό Κολυμβητήριο, το οποίο όχι απλά διασώθηκε αλλά έγινε ένα από τα πιο σύγχρονα στην Ελλάδα και το υπερσύγχρονο νεότευκτο 2ο Λύκειο.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη πολλά και μεγάλα μέτωπα. Σοβαρές προκλήσεις.

Για παράδειγμα, αναβαθμίσαμε ενεργειακά τρία σχολεία, το 1ο Δημοτικό, 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο, αλλά ακολουθούν και τα υπόλοιπα με πρώτα το 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο.

Αναβαθμίσαμε τους βρεφονηπιακούς σταθμούς μας, ωστόσο προχωράμε στο επόμενο βήμα του δευτέρου ορόφου, ώστε να αυξήσουμε τη χωρητικότητά τους και να μη χρειαστεί ποτέ να μείνει έστω και ένα παιδί εκτός.

Ολοκληρώνεται το γήπεδο με αεροϋποστηριζόμενο θόλο, ωστόσο ακολουθούν και άλλα αντίστοιχα έργα όπως η αναβάθμιση των γηπέδων 5Χ5 επί της οδού Διός.

Έγιναν δεκάδες διανοίξεις και ακολουθούν άλλες τόσες.

Αγοράσαμε οικόπεδα, όπως οι ιδιοκτησίες Κουμπούρη και Λαμπάκη, η αξιοποίηση των οποίων εκκρεμεί. Χώροι που θα γίνουν χώροι πρασίνου που τόσο στερείται η πόλη μας.
Εν ολίγοις οι ανάγκες και άρα τα έργα είναι δεκάδες, για τα οποία μάλιστα έχουμε διεκδικήσει και πάρει χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα, θέλω να αναφέρω ότι ο Δήμος -παρόλο που δεν έχει την άμεση αρμοδιότητα- έχει ένα μεγάλο κοινωνικό, πολιτιστικό και αθλητικό πρόγραμμα και στηρίζει εκατοντάδες συμπολίτες μας. Είναι δίπλα τους. Ένα κοινωνικό πρόσωπο με το οποίο ταυτίζομαι.

Είστε από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα στην κοινωνία της Μεταμόρφωσης. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους συμπολίτες σας για αυτήν τη δημοτική περίοδο;

Ότι σέβομαι την εμπιστοσύνη τους και κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Ότι παραμένω η Δήμητρα που ξέρουν. Με αντίστοιχες ανησυχίες, αντίστοιχα όνειρα και αντίστοιχη αγάπη για την πόλη μας. Ένα όραμα για το οποίο εργάζομαι σκληρά. Και στο οποίο είναι συνοδοιπόροι μου, καθώς μόνο αν αφουγκράζεσαι και αποκτάς γνώση, μπορείς να είσαι χρήσιμη. Και το να συμβάλλω να γίνει η Μεταμόρφωση καλύτερη, είναι το μόνο μου κίνητρο. Το οφείλω στην οικογένειά μου, στο παιδί μου, στην καθεμιά και στον καθένα που με στηρίζουν.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ