Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Η Εύη Κουλούρη στο Χ-τύπο: «Η νέα γενιά, με τη ματιά της μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια για μια καλύτερη κοινωνία, πόλη και ζωή»

Δημοσιεύθηκε

στις

Αποκλειστική συνέντευξη της υποψήφιας Δημοτικής συμβούλου στο Ηράκλειο Αττικής με το Νίκο Μπάμπαλο

Ένα δυνατό χαρτί έχει στο δυναμικό του ο Νίκος Μπάμπαλος ενόψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου και αυτό ακούει στο όνομα Εύη Κουλούρη.

Η νεαρή υποψήφια δημοτική σύμβουλος διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις και κυρίως την απαιτούμενη όρεξη να αλλάξει την πόλη του Ηρακλείου Αττικής προς το καλύτερο με έμφαση τις παρεμβάσεις αναβάθμισης σε τομείς όπως ο πολιτισμός και η τεχνολογία. Η ίδια μας μιλά αναλυτικά για τους στόχους της αυτούς και πολλά ακόμη σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

 

Αρχικά πες μας λίγα λόγια για σένα. Με τι ασχολείσαι και ποια είναι η σχέση σου με το Ηράκλειο Αττικής;

 

Αν και νέα σε ηλικία, δεν είμαι νέα στον δήμο μας. Στις γειτονιές του πέρασα τα εφηβικά μου χρόνια, στις επιχειρήσεις του έκανα τα πρώτα μου βήματα σαν εργαζόμενη, το Ηράκλειο  Αττικής είναι για μένα μια «μικρή πατρίδα»  και έχει το πρόσωπο των ανθρώπων που γνωρίζω, συγγενών, φίλων και συνεργατών. Όλων αυτών με τους οποίους καθημερινά έρχομαι σε επαφή, σαν σύμβουλος κατασκευαστικής εταιρείας και ομίλου επιχειρήσεων εστίασης. Με τους ανθρώπους αυτούς μας ενώνουν κοινά όνειρα κι ελπίδες για τον τόπο και τη ζωή εδώ, αλλά και από αυτούς μαθαίνω και για προβλήματα και θέματα που αντιμετωπίζουν κάτοικοι και συνοικίες στον ευρύτερο δήμο μας.

 

Γιατί αποφάσισες να θέσεις την υποψηφιότητά σου ως δημοτικός σύμβουλος με τον Δήμαρχο Νίκο Μπάμπαλο και την παράταξη “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη”;

Καταρχήν, η πρόσκληση για να συμμετάσχω ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ έγινε από τον ίδιο τον Δήμαρχό μας. Τον Νίκο Μπάμπαλο, τον γνωρίζω σαν άνθρωπο χρόνια, από το στενό οικογενειακό μου περιβάλλον. Τα τελευταία 8 χρόνια παρακολουθώ το έργο του και ξέρω ότι είναι επικεφαλής μιας παράταξης που με ευθύνη και σεβασμό απέναντι στον δημότη, πολύ μεράκι και πολύ δουλειά, δεν σταματά να αγωνίζεται και να πετυχαίνει, ακόμα και με «κόντρα» συνθήκες, έργα που κρατούν ζωντανό το όνειρο μικρών και μεγάλων για μια καλύτερη πόλη και φυσικά μια καλύτερη ζωή. Οπότε, δεν είχα άλλη απάντηση πέρα από το ΝΑΙ. ΝΑΙ για τον Νίκο Μπάμπαλο και ΝΑΙ στη προσπάθεια να αποδείξουμε ότι νέοι άνθρωποι με νέα ματιά, χωρούν στη μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε στο δήμο μας, το 2014. Αυτήν την προσπάθεια οφείλουμε να τη στηρίξουμε και να την εξελίξουμε. Και σίγουρα ως «νέα γενιά» μπορώ να συμμετέχω σε όλες αυτές τις ενέργειες που απαιτούνται για να γίνουμε «έξυπνη» πόλη, να μετασχηματιστούμε ψηφιακά ως δήμος και να γίνουμε συμβατοί με τις νέες τεχνολογίες.

Με ποιους τομείς θα ήθελες να ασχοληθείς περισσότερο;

Με αυτούς που λόγω γνώσεων και σπουδών μπορώ να αντλήσω ιδέες και να αναλάβω πρωτοβουλίες για να τους βελτιώσω. Έχω σπουδάσει στη Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ, αλλά το ενδιαφέρον μου για τις ανθρωπιστικές επιστήμες, με ώθησε να παρακολουθήσω σχετικές ημερίδες και  σεμινάρια. Παράλληλα, είμαι κάτοχος πτυχίων τριών ξένων γλωσσών και η τριβή μου με τα media, την τεχνολογία και την εξέλιξή της, ως νέος άνθρωπος, είναι καθημερινή και συνεχής.

Άρα, αμέσως, όπως είναι αντιληπτό, ο Πολιτισμός και η Τεχνολογική εξέλιξη είναι δύο τομείς που με ενδιαφέρουν, καθώς πιστεύω ότι το Ηράκλειο μπορεί να γίνει ένα κέντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων, ένας δήμος μοναδικής κουλτούρας με ακτινοβολία σε όλη την πρωτεύουσα και πόλος έλξης για όλους τους Αθηναίους και όλα αυτά με την κατάλληλη ψηφιακή συμβολή. Επίσης, με απασχολεί και η Βιωσιμότητα του Ηρακλείου, καθώς έχει πολύ χώρο για να δημιουργηθούν πνεύμονες πρασίνου και να αναπτυχθούν εκτεταμένες φιλοζωικές δράσεις για κατοικίδια και αδέσποτα. Και σίγουρα ως «νέα γενιά» μπορώ να συμμετέχω σε όλες αυτές τις ενέργειες που απαιτούνται για να γίνουμε «έξυπνη» πόλη, να μετασχηματιστούμε ψηφιακά ως δήμος και να γίνουμε συμβατοί με τις νέες τεχνολογίες.

 

 

 

 

Ποια χαρακτηριστικά σου πιστεύεις ότι σε κάνουν να ξεχωρίζεις ως υποψήφια;


Θεωρώ ότι η νέα ματιά που έχω επιλέξει και στο motto της υποψηφιότητάς μου, λέει αρκετά για εμένα. Δεν βλέπω στα προβλήματα τα προβλήματα, αλλά πάντα κοιτάω πιο πέρα, εκεί που κρύβονται οι λύσεις. Μπορούμε όλοι να παραπονιόμαστε για πολλά πράγματα, αλλά πάντα ξεχωρίζουν οι λίγοι που θα προσπαθήσουν να τα λύσουν. Επίσης, νομίζω ότι ταιριάζω και με την ψυχοσύνθεση της Ανθρώπινης Πόλης, όταν βάζω κάτι στο μυαλό υπομένω, επιμένω και προσπαθώ να το πετύχω. Έχω πετύχει με αυτό τον τρόπο πράγματα στη ζωή μου που αρχικά έμοιαζαν ακατόρθωτα, όπως το ίδιο έχει κάνει και η παράταξη, ας πούμε χαρακτηριστικά την περίπτωση του Κτήματος ΦΙΞ.  Τέλος, αποφεύγω τα πολλά λόγια και προσπαθώ ότι έχω να πω να το κάνω με τις πράξεις μου. Άλλωστε και η γενιά μου και οι προηγούμενες έχουν χορτάσει από φλυαρία και υποσχέσεις. Οι πράξεις λείπουν από την καθημερινότητά μας και χωρίς πράξεις και βήματα μπροστά, δεν πάμε στο μέλλον. Μένουμε στο ίδιο σημείο και βλέπουμε τις εξελίξεις να μας προσπερνούν.

 

Τι πιστεύεις ότι πρεσβεύει για τις νέες γυναίκες η παρουσία σου στο ψηφοδέλτιο;

Ναι, θα μου επιτρέψετε να σας πω τι θέλω να σημαίνει η υποψηφιότητά μου για τις συνομήλικες μου, όχι μόνο στο Ηράκλειο, αλλά σε όλη τη χώρα. Πρόσκληση. Κορίτσια, μην κάθεστε, πάρτε το μέλλον της ζωής σας, της γειτονιάς και της πόλης σας στα χέρια σας. Όλες έχουμε και όνειρα και μόρφωση και καλλιέργεια και διάθεση και θέληση, μυαλό-δύναμη-ψυχή, να αλλάξουμε προς το καλύτερο αν όχι τα πάντα, πολλά πράγματα. Είναι κρίμα, να μην το προσπαθήσουμε.

Πώς θεωρείς ότι μπορούν οι νέοι να παρακινηθούν για να πάνε στις κάλπες και θες να στείλεις κάποιο μήνυμα στους δημότες γενικότερα;

Η νέα γενιά, με τη ματιά της μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια για μια καλύτερη κοινωνία, πόλη και ζωή. Η αυτοδιοίκηση είναι η πρώτη γραμμή του αγώνα για αυτήν την αλλαγή. Η πρώτη και ουσιαστική πατρίδα του καθενός είναι το σπίτι του και η γειτονιά του. Και δεν ψηφίζω στις δημοτικές σημαίνει δεν με ενδιαφέρει η περιοχή μου και «ασ’ την να καταστραφεί». Επειδή, όμως όλους πια τους νέους μας «καίει» όλο και περισσότερο η «μικρή μας η πατρίδα», νομίζω ότι θα κάνουμε την έκπληξη και θα δώσουμε δυναμικό «παρών» στις φετινές δημοτικές. Όσο για το ευρύτερο εκλογικό σώμα, τους δημότες του Ηρακλείου, πιστεύω ότι θα κάνουν αυτό που κάνουν χρόνια τώρα, αυτό που τους τιμά και τους ξεχωρίζει από τους κατοίκους άλλων, και γειτονικών, δήμων των Βορείων Προαστίων. Θα ψηφίσουν χωρίς κομματικά γυαλιά, χωρίς υστεροβουλία, επιλέγοντας αυτόν που κάνει καλό στον τόπο και τη ζωή τους, χωρίς να επιδιώκει προσωπικό κέρδος και κρυφά οφέλη. Αυτόν που στο όραμά του έχουν θέση τα όνειρα μικρών και μεγάλων κατοίκων του δήμου μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ