Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Λορέντζος Γκρέτσας: Το όραμα του επιχειρηματία για το δήμο Ηρακλείου Αττικής [Αποκλειστική συνέντευξη]

Δημοσιεύθηκε

στις

Πώς θα συνεισφέρει στο να συνεχίσει να ανεβαίνει επίπεδο η πόλη

Ο Λορέντζος Γκρέτσας δεν είναι ένας συνηθισμένος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Κάτοικος του Ηρακλείου Αττικής από το 1996, δραστηριοποείται στον τομέα των κατασκευών, του real estate, της ομορφιάς και της εστίασης. Ο Λορέντζος Γκρέτσας είναι ένας πολύ αγαπητός και δημοφιλής άνθρωπος που όσοι τον γνωρίζουν έχουν μόνο καλά λόγια πουν.

Οι κατασκευαστικές εταιρείες του εδρεύουν στο δήμο Ηρακλείου όπως και το κατάστημα ομορφιάς που διατηρεί με την αγαπημένη του σύζυγο.

 

Οι γνώσεις που κατέχεις στον κατασκευαστικό κλάδο μπορούν να βοηθήσουν το δήμο Ηρακλείου;

Η αλήθεια είναι πως έχω μια μεγάλη πορεία στον τομέα των κατασκευών με αποτέλεσμα να μπορώ να διακρίνω τις ανάγκες που προκύπτουν στην περιοχή μας. Η απόφαση να συστρατευτώ στο πλευρό του Νίκου Μπάμπαλου ήταν εύκολη για εμένα, καθώς μου ανέπτυξε το όραμα του για το δήμο μας και δεν σας κρύβω πως νιώθω χρήσιμος, ώστε να προσφέρω τις γνώσεις μου και την εμπειρία, για να γίνει πράξη το πλάνο του δημάρχου μας.

 

Πώς αισθάνεσαι που είσαι ένας από τους πιο δημοφιλής υποψηφίους;

Aσφαλώς και με κολακεύει η αναγνώριση από τους συμπολίτες μας, και ειδικότερα όταν έχουμε ένα πολύ ισχυρό ψηφοδέλτιο με ικανούς και άξιους ανθρώπους. Είμαι σχεδόν 30 χρόνια κάτοικος του Ηρακλείου Αττικής και για εμένα είναι το σπίτι μου. Νιώθω πλέον πιο ώριμος από ποτέ να προσφέρω στον τόπο μου, να τον δω να μεγαλώνει και να βελτιώνεται συνεχώς.

 

Πολλοί φίλοι σε αποκαλούν «καλλιτέχνη». Μίλησε μας για αυτό.

Όντως με προσφωνούν «καλλιτέχνη» γιατί είμαι στιχουργός και ερμηνευτής. Όλοι γνωρίζουν πως η μεγάλη μου αγάπη είναι η μουσική. Όταν βρίσκω ελεύθερο χρόνο γράφω στίχους γιατί είναι κάτι που με γεμίζει. Έχω κυκλοφορήσει αρκετά λαϊκά τραγούδια, μπαλάντες κ.τ.λ τα οποία έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο. Η μουσική είναι μια μορφή απελευθέρωσης, έκφρασης, αλλά και συντροφικότητας. Δεν μπορώ να φανταστώ τον κόσμο χωρίς τη μουσική.

 

 

 

Η συνάντηση που είχες με την Πέγκυ Ζήνα στα πλαίσια της εμφάνισης της στα Ηράκλεια στο Κτήμα Φιξ πώς προέκυψε;

H Πέγκυ Ζήνα είναι μια τεράστια λαϊκή φωνή που έχει αφήσει τη δική της ιστορία. Ήταν μεγάλη τιμή για το δήμο μας η ζωντανή εμφάνιση της στο Κτήμα Φιξ που πρέπει να τονίσω ότι είχε τεράστια επιτυχία, και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο δήμαρχο Νίκο Μπάμπαλο. Η γνωριμία μας έγινε μέσω του μεγάλου συνθέτη Γιώργου Μουκίδη, που τον θεωρώ οικογένεια εκτός από συνεργάτη.

Επί της ευκαιρίας θα κάνω και μια αποκάλυψη. Με τον Γιώργο Μουκίδη θα κυκλοφορήσουμε και τραγούδι μέσα στον Νοέμβριο.

 

Άρα σε ενδιαφέρει περισσότερο το κομμάτι του πολιτισμού ή των έργων στο δήμο Ηρακλείου Αττικής;

Εμένα με ενδιαφέρει ο δήμος μας να συνεχίσει να ανεβαίνει επίπεδο. Οι γνώσεις μου, αλλά κυρίως η διάθεση που έχω στο να προσφέρω ανιδιοτελώς και το τονίζω αυτό, δεν περιορίζονται σε συγκεκριμένα «πόστα». Όπου μπορώ να φανώ χρήσιμος θα είμαι εκεί για τους συμπολίτες μου και για τον τόπο που έχω μέσα στην καρδιά μου. Ασφαλώς και στις κατασκευές έχω ένα λόγω παραπάνω, όμως ο δήμαρχος μας νομίζω πως έχει την κατάλληλη κρίση και εμπειρία για να αξιοποιήσει τους συνεργάτες του εκεί που χρειάζεται.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ