Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Ο Κυριάκος Κουτρούλης στο Χ-τύπο: «Είναι στο χέρι των πολιτών να επιλέξουν ένα Ηράκλειο με ποιότητα ζωής »

Δημοσιεύθηκε

στις

Αποκλειστική συνέντευξη του υποψηφίου Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής

 Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Κυριάκος Κουτρούλης δηλώνει παραπάνω από έτοιμος να φέρει την «αλλαγή» στην πόλη εάν εκλεγεί.

 

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΝΟΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ για το Ηράκλειο» μιλά αποκλειστικά στην εφημερίδα μας για τα σχέδια και το όραμά του για την πόλη στην παρακάτω συνέντευξη.

 

Αρχικά, θα θέλαμε να μας πείτε ποιοι ήταν οι κυριότεροι λόγοι που σας ώθησαν να θέσετε υποψηφιότητα ως Δήμαρχος;

 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ηράκλειο. Στο Ηράκλειο μεγάλωσα τα παιδιά μου και τώρα μεγαλώνω το εγγόνι μου. Γνωρίζω πολύ καλά τη πόλη και τα προβλήματά της, συναναστρέφομαι με όλες τις ηλικιακές ομάδες και τους επαγγελματίες του Ηρακλείου. Γνωρίζω από πρώτο χέρι τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους και οι θέσεις μας διαχρονικά διαμορφώνονται σύμφωνα με τα παραπάνω. Δίνουμε κυριολεκτικά μάχη στο ΔΣ για να μεταφέρουμε τις ανησυχίες της κοινωνίας αλλά δεν εισακουόμαστε.

Είναι στο χέρι των Δημοτών, να μας δώσουν την ευκαιρία, να μας αναθέσουν την ευθύνη της διοίκησης της Πόλης.

 

Ποια είναι τα κυριότερα σημεία και οι θέσεις του προγράμματός σας;

 

Στο πρόγραμμά μας υπάρχουν συγκεκριμένες  θέσεις που προσπαθούν να απαντήσουν στα συσσωρευμένα προβλήματα της πόλης, όπου μπορεί ο Δημότης να το διαβάσει ολόκληρο στην ηλεκτρονική μας σελίδα .

Αλλά, το θέμα δεν είναι μόνο τί πρόγραμμα έχεις αλλα κυρίως πώς το εφαρμόζεις, και για να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα θέλει πρώτα διαφάνεια στη πολιτική που ασκείς, και όταν υπάρχει διαφάνεια έρχεται η ορθή  διοίκηση, η καλή διαχείριση των κονδυλίων, η σωστή εκμετάλλευση των διαφόρων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και τελικά η εφαρμογή του προγράμματος.

Οι θέσεις μας δίνουν απάντηση στα προβλήματα  της καθημερινότητας , πεζοδρόμια , καθαριότητα, αυθαίρετη κατάληψη κοινοχρήστων χώρων κλπ αλλά και στα μεγάλα στοιχήματα για την πόλη μας όπως είναι τα ασφαλή σχολεία και παιδικές χαρές,  η επέκταση στης Λεωφ. Κύμης, η διατήρηση του κτήματος Φιξ σαν χώρο πολιτισμού και πρασίνου  και το κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Ιδιαίτερη μνεία κάνουμε στην κοινωνική πολιτική, στην προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας, όπως και στην καλύτερη προστασία των τετράποδων φίλων μας που είναι πλέον μέλη  κάθε οικογένειας στο Ηράκλειο.

Ο πολιτισμός για εμάς είναι  σημαντικός και συνίσταται στην αξιοποίηση του τοπικού πολιτιστικού κεφαλαίου.

Είναι στο χέρι του Δημότη το αν θα υπάρξει μια ουσιαστική αλλαγή στη Πόλη του Ηρακλείου ή όχι.

Έχει την ευθύνη και είναι στο χέρι του.

Είναι στο χέρι του  να ψηφίσει με γνώμονα το συλλογικό καλό και όχι το προσωπικό του συμφέρον.

Και η μόνη παράταξη που μπορεί να του το προσφέρει αυτό είναι η ΠΝΟΗ  με ισχυρό λόγο, με ισχυρή θέληση.

 

Κατά τη γνώμη σας ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος και πώς σκοπεύετε να τα αντιμετωπίσετε σε περίπτωση που εκλεγείτε;

 

 

Από τη πρώτη μέρα θα εργαστούμε  για την ανακατασκευή του μεγαλύτερου μέρους των πεζοδρομίων της πόλης, με ειδική μέριμνα για τα ΑΜΕΑ, με  χρηματοδοτήσεις που προβλέπονται,

για την ανακύκλωση στη καθαριότητα προς όφελος των πολιτών,

για τον έλεγχο όλων των σχολικών κτηρίων και  την αποκατάσταση όλων των κτηριακών προβλημάτων και εν συνεχεία της ενεργειακής τους αναβάθμισης

για τη πιστοποίηση της ασφάλειας όλων των παιδικών χαρών,

για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στις οδούς Πολυτεχνείου, Αγγέλων, Νυμφών κλπ, με την άμεση εφαρμογή  της διαδημοτικής απόφασης που προβλέπει τη μονοδρόμηση προς Φιλαδέλφεια της οδούς Ιφιγενείας και τη μονοδρόμηση  της οδου Αλ. Παναγούλη προς Κύμης

Για την πραγματική υπογειοποίηση της οδού  Μελίνας Μερκούρη από Ηρακλείου έως Κύμης , αν απαιτηθεί

με την ανασύσταση  όλου του πρασίνου της Πόλης,

με την αποκατάσταση της επικοινωνίας της Καναπίτσας με το υπόλοιπο Ηράκλειο,

με την ιδιαίτερη φροντίδα μας για την οδό Πλαπούτα στην οποία επικρατεί κυκλοφοριακό χάος.

Θα απαιτήσουμε από τη Περιφέρεια την άμεση διάνοιξη της Λεωφ. Ηρακλείου και τη κατασκευή πεζοδρομίων και αγωγού ομβρίων σε αυτή καθώς  και την σωστή κατασκευή του έργου της επέκτασης της Λεωφ. Κύμης με το σκέπασμα του ανοιχτού ορύγματος που προβλέπεται καθώς και του ανοιχτού ορύγματος της Αττικής Οδού.

Για μας όλες οι περιοχές του Ηρακλείου είναι το ίδιο, Ηράκλειο δεν είναι μόνο το Κέντρο, αλλά είναι όλες οι γειτονιές του.

Τέλος, δεσμευόμαστε

Για την δημιουργία ενός πλέγματος κοινωνικής προστασίας για τους ευάλωτους συνανθρώπους μας , την νεολαία και την τρίτη ηλικία καθώς και για την προστασία των τετράποδων φίλων μας.

Να σταματήσει το φαινόμενο της αυθαίρετης κατάληψης των Πλατειών και των κοινόχρηστων χώρων, ξεκινώντας από εδώ το Ηράκλειο μας,  τη Πόλη μας ,το κίνημα της Πλατείας, δηλ. ότι οι πολίτες έχουν δικαιώματα στους κοινόχρηστους χώρους τα οποία εμείς θα προστατεύσουμε στο ακέραιο, ακόμα και αν χρειαστεί να συγκρουστούμε με συμφέροντα.

 

 Με ποια κριτήρια καταρτίσατε το ψηφοδέλτιό σας;

 

Όπως σας απάντησα στη παραπάνω ερώτηση, και όπως καταλάβατε, οι ηθικές αξίες, η διαφάνεια στη πολιτική μας και η αγάπη για τον συνάνθρωπό μας, είναι τα χαρακτηριστικά της ΠΝΟΗΣ.

Μέσα λοιπόν από αυτά τα φίλτρα επιλέχθηκαν υποψήφιοι επιλέχθηκαν γιατί φέρουν αυτές τις προϋποθέσεις.

Επιλέχθηκαν για τις αξίες τους, την ηθική τους, για την ακεραιότητά του χαρακτήρα τους, για την καταξίωση τους στην κοινωνία ,και για την μεγάλη διάθεση  που έχουν να προσφέρουν στη Πόλη του Ηρακλείου.

Είμαστε πολύ περήφανοι για το ψηφοδέλτιο μας διότι υπάρχουν προσωπικότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα ήταν παράλειψη μου να μην αναφέρω τον Γιώργο Γρηγοριάδη με μεγάλη προσφορά στον τόπο.

 

 

Γιατί να σας επιλέξουν οι συμπολίτες σας και ποιο είναι το μήνυμα που τους στέλνετε προτού πάνε στις κάλπες;

 

Το μήνυμα είναι σαφές. Είναι στο χέρι των Πολιτών να επιλέξουν ένα Ηράκλειο με ποιότητα ζωής και ασφάλεια.  Έχουμε τη γνώση, δεν διστάζουμε να αναλάβουμε την ευθύνη, δεν φοβόμαστε τη σύγκρουση. Είναι στο χέρι τους.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ