Ελάτε στην παρέα μας

Υγεία

Δωρεάν μέτρηση καρδιαγγειακού κινδύνου

Δημοσιεύθηκε

στις

Διήμερο δωρεάν προληπτικού ελέγχου για την Μέτρηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου πραγματοποίησε ο Δήμος Μεταμόρφωσης σε συνεργασία με το ¬Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς. 

Η από κοινού δράση του Δήμου Μεταμόρφωσης και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, που στόχο της είχε την ενημέρωση όλων μας για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές συνέπειες, απευθυνόταν σε όλους τους Δημότες Μεταμόρφωσης και  έλαβε χώρα στο Δημαρχείο της πόλης τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου και την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου.
Το πρόγραμμα Μέτρησης Καρδιαγγειακού Κινδύνου περιλάμβανε δωρεάν μετρήσεις αρτηριακής πίεσης & χοληστερόλης, λήψη δημογραφικών στοιχείων, καταγραφή των καπνιστικών συνηθειών και προσωπική ενημέρωση του κάθε ενδιαφερόμενου σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση του προβλήματος της υπέρτασης και της χοληστερόλης καθώς και οδηγίες σωστής διατροφής.
Κατά τη διάρκεια του Διήμερου προληπτικού ελέγχου για την Μέτρηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου περισσότερα από 200 άτομα, είχαν τη δυνατότητα να εξεταστούν δωρεάν και να ενημερωθούν σε θέματα καρδιαγγειακής πρόληψης.
«Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στην προσπάθεια του Δήμου για τη στήριξη του πληθυσμού στον κρίσιμο τομέα της πρόληψης που έχει τεάστια σημασία για την προστασία της υγείαςκαι την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης. Ευχαριστώ θερμά το Ωνάσειο για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα του Δήμου και προσβλέπω σε ανάλογες κοινωνικές προσφορές και από άλλους παράγοντες του τομέα της υγείας» δήλωσε ο Δήμαρχος  Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδης Καρπέτας.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ