Αγίας Βαρβάρας
Δωρεάν χρήση λογισμικού ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο Αγ. Βαρβάρας

O Δήμος Αγίας Βαρβάρας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων έχει εξασφαλίσει για τους Δημότες την δωρεάν χρήση του λογισμικού των ΚΕΠ Υγείας.
Το λογισμικό θα χρησιμοποιηθεί από τον Δήμο σαν βασικό εργαλείο για την ευαισθητοποίηση των δημοτών στην πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο, καθώς και για την επικοινωνία και ενημέρωση για την προφύλαξη τους από τον κορωνοϊό.
Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.
Μέσα από το νέο λογισμικό, εφαρμόζονται διεθνή πρωτοκόλλα screening του πληθυσμού και τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας επιβλέπουν το follow up της διατήρησης της υγείας των πολιτών. Αυτοματοποιημένα το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από το προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους και με υπενθυμίζει την επανεξέταση τους.
Τα 11 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι: ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το Μελάνωμα, η Κατάθλιψη, η οστεοπόρωση η ΧΑΠ και η Άνοια.
Όλοι οι δημότες μπορούν να εγγραφούν στο λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας, είτε ηλεκτρονικά, στο site www.kepygeias.org, ή στο site του Δήμου http://www.agiavarvara.gr/ www.agiavarvara.gr , είτε με επίσκεψή τους στο ΚΕΠ Υγείας , Σερίφου 2, ώστε να
συμπληρώσουν την φόρμα εγγραφής.
Αφού ολοκληρωθεί η εγγραφή, κάθε δημότης θα μπορεί να ενημερώνεται και για τις Δράσεις του Δήμου Αγίας Βαρβάρας σχετικά με την Πρόληψη της Υγείας, όπως επίσης θα λαμβάνει και συμβουλευτικές πληροφορίες σχετικά με τον COVID-19.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ