Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ενδιαφέρον στην ημερίδα για την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών από το Σισμανόγλειο

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα πλαίσια του εορτασμού ενός χρόνου από την ίδρυση της πρώτης Μονάδας Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής του ΕΣΥ για εφήβους και νεαρούς ενήλικες στο Γ.Ν.Α Σισμανόγλειο πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με Θέμα: Αντιμετώπιση των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής στο Γ.Ν.Α «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ-ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ» : Εμπειρίες, Προκλήσεις, Προοπτικές.

Στην ημερίδα παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Ψυχικής Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, η πρώην Υφυπουργός Ψυχικής Υγείας και βουλευτής Βορείου Τομέα κυρία Ζωή Ράπτη, η Υποδιοικήτρια της ΥΠΕ Μαρίζα Οικονόμου, ο Διοικητής Ηλίας Δαλαΐνας, η Αναπληρώτρια Διοικήτρια Ζωή Ρακοπούλου, η Δ/ντρια του Ψυχιατρικού Τομέα Δόμνα Τσακλακίδου, η υπεύθυνη της Μονάδας Διευθύντρια Ψυχίατρος Μαργαρίτα Σεστρίνη, ο Διευθυντής Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, κύριος Γιαβασόπουλος καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι. Συμμετείχαν επίσης και εκπρόσωποι από τις Πανεπιστημιακές Ψυχιατρικές του ΕΚΠΑ, που ασχολούνται με τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής ο κ. Φραγκίσκος Γονιδάκης και ο κ. Ιωάννης Μιχόπουλος.

 

 

 

 

 

Η Μονάδα Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής του Γ.Ν.Α. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ είναι η μοναδική μονάδα του ΕΣΥ. Έχει νοσηλεύσει κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της 17 σοβαρά πάσχουσες και έχει εξυπηρετήσει πάνω από 180 άτομα στα εξωτερικά ιατρεία. Πάνω από 50 ασθενείς να βρίσκονται σε τακτική εβδομαδιαία παρακολούθηση.

Η ψυχογενής ανορεξία, μια νόσος με αυξανόμενη εμφάνιση στην εποχή μας συνοδεύεται από σημαντική ψυχική οδύνη τόσο για τους ασθενείς, όσο και για τις οικογένειές τους. Θα πρέπει να αντιμετωπιστεί υπεύθυνα και οργανωμένα, όπως γίνεται στη Μονάδα Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής του Γ.Ν.Α. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ