Ειδήσεις
Επίκαιρη ερώτηση Χρηστίδη για τα προβλήματα λειτουργίας στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης

Την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης εξαιτίας της ανεπαρκούς στελέχωσης και του ελλιπούς τεχνολογικού εξοπλισμού, παραθέτει στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Παύλος Χρηστίδης βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής προς τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, κάνοντας λόγο για «διαρκή φθίνουσα πορεία και συρρίκνωση».
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών εστιάζει στα υφιστάμενα προβλήματα σχετικά με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας, εξαιτίας της μη αντικατάστασης γιατρών που έχουν συνταξιοδοτηθεί. Σε αυτό προσθέτει ότι «ένα μεγάλο μέρος του υπόλοιπου προσωπικού – απαραίτητο για τις κρίσιμες ανάγκες λειτουργίας του Κέντρου Υγείας – εργάζεται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, απουσία βασικών ειδικοτήτων, όπως αυτές του χειρουργού, γυναικολόγου, δερματολόγου, ωτορινολαρυγγολόγου, ενώ υπάρχει μόνο ένας επικουρικός καρδιολόγος, αντί επτά που υπήρχαν, ένας οφθαλμίατρος αντί τεσσάρων που υπήρχαν και ένας οδοντίατρος».
Ως ένα ακόμη βασικό πρόβλημα, που υποβαθμίζει τις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες και δυσχεραίνει το έργο των γιατρών, αναφέρει το γεγονός ότι πολλά ιατρικά τμήματα, όπως για παράδειγμα το ακτινολογικό, λειτουργούν με εξοπλισμό πεπερασμένης τεχνολογίας.
Στον αντίποδα αυτού, ο βουλευτής επισημαίνει την εκπεφρασμένη δυσαρέσκεια των δημοτών σχετικά με την υπολειτουργία των υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης, οι οποίοι – όπως τονίζει – «συνεχίζουν να ακριβοπληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα τις υπηρεσίες Υγείας που δικαιούνται να έχουν, ενώ το λιγοστό προσωπικό του Κέντρου Υγείας οδηγείται σε εξουθένωση, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης».
Ως εκ τούτου, απευθυνόμενος στον αρμόδιο υπουργό, ερωτά:
– Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της πρωτοβάθμιας υγείας των πολιτών, προτίθεστε να προβείτε στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες, ώστε το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης να αναβαθμιστεί σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου 24ωρης Λειτουργίας;
– Σκοπεύετε να προχωρήσετε άμεσα στην κτιριακή και ενεργειακή αναβάθμιση του Κ.Υ. Ηλιούπολης, καθώς και σε αυτήν του τεχνολογικού εξοπλισμού του, με σύγχρονης τεχνολογίας μηχανήματα, ώστε να καταστεί ένα Πολυδυναμικό Κέντρο Υγείας, στο οποίο θα διενεργούνται και διαγνωστικές εξετάσεις, όπως γαστροσκοπήσεις, κολονοσκοπήσεις, μαστογραφίες, αξονικές ή μαγνητικές τομογραφίες κλπ;
– Προτίθεστε να στελεχώσετε το Κ.Υ. με περαιτέρω ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να επιτευχθεί σύντομα η απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία του;
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις3 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ