Υγεία
Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας και του Υφυπουργού Υγείας στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός»

Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του Υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» για την επιθεώρηση του έργου κατασκευής 32 νέων κλινών ΜΕΘ
Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους επισκέφθηκαν την Τρίτη 21 Μαΐου 2024, το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός», συνοδευόμενοι από τον Διοικητή του νοσοκομείου Τάσο Γρηγορόπουλο, προκειμένου να επιθεωρήσουν τις εργασίες κατασκευής 32 νέων κλινών ΜΕΘ, δωρεά του Αθανασίου Μαρτίνου και του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Αφορά το έργο «Ανακαίνιση – Αναδιαρρύθμιση Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ΜΕΘ2 (Τμήμα Α) & Μονάδας Πρώην Εμφραγμάτων (Τμήμα Β)», με πρόβλεψη ολοκλήρωσης των εργασιών εντός χρονικού διαστήματος πέντε μηνών. Με εγκαταστάσεις επιφάνειας περίπου 1.800 τμ και με πρωτοποριακές τεχνικές δυνατότητες όσον αφορά στους χώρους και στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, το έργο αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας.
Μετά την επίσκεψή του στο χώρο των εργασιών, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:
«Επισκεφθήκαμε σήμερα το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για να επιθεωρήσουμε τις εργασίες κατασκευής 32 νέων κλινών ΜΕΘ. Μέχρι σήμερα, το νοσοκομείο διέθετε 31 κλίνες ΜΕΘ. Με τη δωρεά του κ. Αθανασίου Μαρτίνου και του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» – και τους ευχαριστώ ιδιαιτέρως για αυτό- διπλασιάζουμε τις κλίνες ΜΕΘ.
Το Υπουργείο Υγείας δεσμεύεται για τη συνδρομή και τη συνεργασία του με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου όσον αφορά στη διασφάλιση της στελέχωσης των άνω Μονάδων με το αναγκαίο για τη λειτουργία του ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να εξασφαλιστεί η παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της χώρας σε σύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις».
Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε:
«Οι εργασίες για την ανακαίνιση και αναμόρφωση των 32 κλινών ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό έχουν ξεκινήσει. Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου & Μαρίνας Μαρτίνου για αυτή τη σπουδαία δωρεά και τη διαχρονική τους στήριξη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η πρωτοβουλία αυτή των δύο Ιδρυμάτων αποτελεί πρότυπο συνεισφοράς του ιδιωτικού τομέα στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Στόχος μας είναι η αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας τόσο σε κτιριακό επίπεδο όσο και μέσω της ενίσχυσης του προσωπικού. Η δωρεά αυτή θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις δράσεις μας ως Υπουργείο Υγείας και θα συμβάλει αποτελεσματικά στη βελτίωση των υποδομών και στην παροχή καλύτερης φροντίδας στους ασθενείς. Ενώνουμε δυνάμεις έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας στους συμπολίτες μας».
Τέλος, ο Διοικητής του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός» Τάσος Γρηγορόπουλος τόνισε:
«Η έναρξη λειτουργίας της ΜΕΘ 2 και της Μονάδας Πρώην Εμφραγμάτων του μεγαλύτερου Νοσοκομείου ΕΣΥ της χώρας, αναμένεται με μεγάλες προσδοκίες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους δωρητές και υποστηρικτές της προσπάθειας αυτής, το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ, οι οποίοι προσέφεραν και προσφέρουν άοκνα τη βοήθειά τους σε όλα τα στάδια του άνω έργου».
[banner id=”260948″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024