Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Διαμαρτυρία για τη μεταφορά του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ από τη Ν. Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη διαμαρτυρία της για τη μεταφορά του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ από τη Ν. Ιωνία στην Αγία Παρασκευή, σε χώρο μακριά από μέσα μαζικής μεταφοράς και δίχως δυνατότητα στάθμευσης ΙΧ., μεταφέρει με επιστολή της στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, η ΕΣΑμεΑ.

Αυτούσιο το κείμενο:

“Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο άτομα με αναπηρία και άτομα με χρόνιες παθήσεις που κάνουν χρήση φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) με μηδενική συμμετοχή και συνεχώς η ΕΣΑμεΑ πιέζει για την αύξησή τους σε όλη την Ελλάδα, όπως και για την αύξηση του αριθμού εργαζομένων σε αυτά, με σκοπό την καλύτερη λειτουργία τους.

Στις σημερινές συνθήκες εκτόξευσης της ακρίβειας στα βασικά αγαθά, στην ενέργεια, στα καύσιμα, κάθε περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία δημιουργεί αναπόφευκτα δυσβάστακτα οικονομικά και άλλα προβλήματα στα άτομα με αναπηρία και στους χρόνιους πάσχοντες, όπως είναι οι νεφροπαθείς τελικού σταδίου, οι καρκινοπαθείς, οι ανοσοκατασταλμένοι, οι ρευματοπαθείς, οι πάσχοντες από ΣΚΠ, με καρδιοπάθειες και άλλοι, που λαμβάνουν από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ τα φάρμακά τους.

Η ΕΣΑμεΑ καλεί τον υπουργό να ξεκαθαρίσει τη θέση και την πολιτική του υπουργείου σχετικά με τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ”.

Τι άλλο αναφέρεται στην επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη:

“Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ όπως γνωρίζετε εξυπηρετούν κατά μείζονα λόγο τα άτομα με αναπηρία, τα άτομα με χρόνιες παθήσεις και τους ασθενείς που κάνουν χρήση φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) με μηδενική συμμετοχή και λειτουργούν όλα αυτά τα χρόνια σαν ασπίδα προστασίας στην οικονομική κρίση για μεγάλο μέρος του πληθυσμού που πάσχει από σοβαρές χρόνιες παθήσεις. Συνεχώς η ΕΣΑμεΑ πιέζει για την αύξησή τους σε όλη την Ελλάδα, όπως και για την αύξηση του αριθμού εργαζομένων σε αυτά, με σκοπό την καλύτερη λειτουργία τους.

Στις σημερινές συνθήκες εκτόξευσης της ακρίβειας στα βασικά αγαθά, στην ενέργεια, στα καύσιμα, κάθε περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση δημιουργεί αναπόφευκτα δυσβάστακτα οικονομικά προβλήματα στους χρόνιους πάσχοντες, όπως είναι οι νεφροπαθείς τελικού σταδίου, οι καρκινοπαθείς, οι ανοσοκατασταλμένοι, οι ρευματοπαθείς, οι πάσχοντες από ΣΚΠ, με καρδιοπάθειες και άλλοι, που λαμβάνουν από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ τα φάρμακά τους.

Επιπλέον, τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ λειτουργούν συμπληρωματικά των ιδιωτικών φαρμακείων έτσι ώστε τα άτομα με αναπηρία και τα άτομα με χρόνιες παθήσεις να μην ταλαιπωρούνται και μην τίθεται η ζωή τους σε κίνδυνο από ελλιπή πρόσβαση στην προμήθεια των απαραίτητων για αυτούς φαρμακευτικών παρασκευασμάτων.

Κύριε Υπουργέ,

Σας καλούμε να ξεκαθαρίσετε τη θέση και την πολιτική του υπουργείου σχετικά με τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Οι χρονίως πάσχοντες και τα άτομα με αναπηρία διεκδικούμε και θα συνεχίσουμε με σθένος να διεκδικούμε, τη διασφάλιση της πλήρους λειτουργίας του συνόλου των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ και την αύξησή τους προς όφελος των χρονίως πασχόντων, των ατόμων με αναπηρία, της ελληνικής κοινωνίας, του ιδίου του ΕΟΠΥΥ, τη σωστή διαχείριση και διάθεση των δημόσιων οικονομικών της χώρας.

Αναμένοντας τη θετική ανταπόκριση σας και την ενημέρωσή μας επί της επίσημης θέσης του υπουργείου για το τόσο σοβαρό ζήτημα”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ