Ελάτε στην παρέα μας

Υγεία

Φως στην εξωσωματική γονιμοποίηση

Δημοσιεύθηκε

στις


Μια πολύ σημαντική και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση πολιτών διοργάνωσαν ο Δήμος Αμαρουσίου και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ)  στο Δημαρχείο Αμαρουσίου. Η εκδήλωση είχε θέμα: «Εξωσωματική Γονιμοποίηση: Αλήθειες ή Ψέμματα». Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο κ. Στέφανος Τσιπουράκης, Γαστρεντερολόγος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αμαρουσίου, ο οποίος μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου και Προέδρου του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργου Πατούλη. ο κ. Πατούλης στον χαιρετισμό του υπογράμμισε πως οι προοπτικές που δημιουργούν οι καινοτομίες στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή είναι σπουδαίες για τον ιατρικό τουρισμό στη χώρα μας.   Κεντρικός Ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Δρ. Βασίλειος Αθανασίου, Μαιευτήρα – Χειρουργό – Γυναικολόγο, ο οποίος παρουσίασε όλες τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με την κατανόηση της παθοφυσιολογίας της γονιμότητας, τη δημιουργία φιλικών φαρμάκων, την εξέλιξη της τεχνολογίας, τις τεχνικές, το εργαστήριο και την εξατομίκευση της θεραπείας. Λόγω των εξελίξεων αυτών, η διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης, όπως τόνισε, είναι πλέον περισσότερο απλή και φιλική για τη γυναίκα από ποτέ. «Η εξωσωματική  είναι μία μέθοδος που μπορεί να εκπληρώσει το όνειρο για την απόκτηση οικογένειας με τρόπο ασφαλή και με υψηλά αποτελέσματα επιτυχίας» σημείωσε.

Εισηγήσεις επιστημόνων
Στη συνέχεια οι Δρ. Γιώργος Ντούτσουλης και Δρ. Αλέξης Ζερβάκης,  ανέπτυξαν το θέμα της επικινδυνότητας της εξωσωματικής γονιμοποίησης για τη μελλοντική υγεία της γυναίκας. Κατά την παρουσίαση έγινε σαφές ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν σαφή επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν πως τα φάρμακα των μεθόδων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής σχετίζονται με ανάπτυξη κακοήθειας.  Αμέσως μετά, το λόγο πήρε ο Δρ. Δημήτριος Κωστομένος, ο οποίος παρουσίασε το θέμα της Θρομβοφιλίας στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση. Ο κος Κωστομένος εξήγησε ότι στην εξωσωματική γονιμοποίηση η παρακολούθηση πρέπει να γίνεται από οργανωμένη μονάδα υπό τις οδηγίες και την συστηματική παρακολούθηση γυναικολόγου, ενδοκρινολόγου και αιματολόγου.
Τέλος, η Δρ. Μαρία Σακελλαρίου, στην ομιλία της με τίτλο «Το εργαστήριο στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση» μίλησε για την τεράστια συμβολή   του εμβρυολογικού εργαστηρίου στην επιτυχία της εξωσωματικής γονιμοποίησης, και τις άριστες προδιαγραφές που αυτό πρέπει να διαθέτει για την επίτευξη του στόχου του, που είναι τα υγιή έμβρυα. Τις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις από το κοινό.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ