Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Δελτίο Τύπου από την παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Δημοσιεύθηκε

στις

Είχε ζημιά ο Δήμος 

Λυκόβρυσης το 2010 

και ο κ. Φωκιανός

μιλούσε για …ταμεία

• ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΟΙ ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
• Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΥΚΗΣ ΕΙΝΑΙ 60 ΕΚΑΤ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ 23 ΕΚΑΤ. -ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ

Ο λαός λέει ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Και όσο κι αν προσπαθήσει κάποιος αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί. Μια τέτοια αποκάλυψη είχαμε στο τελευταίο (12 Απριλίου)  Δημοτικό Συμβούλιο Πεύκης –Λυκόβρυσης όπου  πληροφορηθήκαμε ότι το 2010 ο Δήμος Λυκόβρυσης έκλεισε με έλλειμμα.

Και δεν είχε ταμείο τρία και πλέον ευρώ όπως μας παραπλανούσε όλους προεκλογικά, με βομβαρδισμό ανακοινώσεων και δηλώσεων ο κ. Φωκιανός. Ναι, όσο κι αν ακούγεται παράξενο ο δήθεν «νοικοκύρης» δήμαρχος προκειμένου να «κλέψει» την ψήφο των δημοτών την ώρα που κατηγορούσε τους πευκιώτες ότι είχαν χρέη, την ίδια ώρα έκρυβε επιμελώς τα δικά του. Και δεν ήταν μόνο η ζημία. Έκρυβε και τα δάνεια των 3.000.000 ευρώ που είχε ο δήμος Λυκόβρυσης. Έκρυβε και πολλά άλλα, την ώρα μάλιστα που οι υποδομές και οι κοινωνικές παροχές του ενός δήμου με τον άλλο δεν συγκρίνονται.
Τη μεγάλη αποκάλυψη για τον ελλειμματικό ισολογισμό της Λυκόβρυσης έκαναν οι ορκωτοί λογιστές, τους οποίους είχε ορίσει ο ίδιος ο κ. Φωκιανός, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου για τον ισολογισμό απογραφής του ενιαίου πλέον δήμου.
Οι ορκωτοί έδωσαν επισήμως και ένα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο. Ό,τι στην συνένωση των δύο δήμων η Πεύκη μπαίνει με περιουσία 60.000.000 ευρώ και η Λυκόβρυση με περιουσία μόλις 23.000.000 ευρώ, χωρίς μάλιστα να υπολογίζονται ακόμη και οι ελεύθεροι χώροι πολλών στρεμμάτων που κέρδισε η διοίκηση του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου και απολαμβάνουν οι πευκιώτες. Η αποτίμηση των οποίων θα γίνει αργότερα.
Επίσης οι ορκωτοί λογιστές σημειώνουν στον επίσημο ισολογισμό και κάτι ακόμη. Ότι ο ενιαίος πλέον δήμος επιβαρύνεται και με το ποσό των 4.100.000 ευρώ, για την ανάπλαση της πλατείας της Λυκόβρυσης (που σωστά γίνεται)  λόγω της υπογραφής από τον κ. Φωκιανό την τελευταία κυριολεκτικά ημέρα της θητείας του στη Λυκόβρυση (31 Δεκεμβρίου 2010) με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης. Βεβαίως γι αυτή την υπόθεση υπάρχει ένας ειδικός φόρος, αλλά ο κ. Φωκιανός τον υπολογίζει παρατύπως στο πλεόνασμα του δήμου.
Στην διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο προέκυψαν και άλλα στοιχεία που αποδεικνύουν τα τεράστια προεκλογικά ψέματα του κ. Φωκιανού εναντίον της Πεύκης και των κατοίκων της. Προέκυψε λοιπόν ότι ο δήμος Πεύκης έχει λαμβάνειν  άλλα 3.100.000 ευρώ, για τα οποία δεν λέει λέξη ο «νοικοκύρης» δήμαρχος. Και τα αποκρύπτει επιμελώς. Και είναι 1,2 εκ. ευρώ από διάφορες απαιτήσεις του δήμου και 1,9 εκ. ευρώ από βεβαιωμένα παρακρατηθέντα προηγούμενων ετών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΚΕΔΚΕ. Και δεν εννοούμενα ποσά που διεκδικούνται. Γιατί στην κατηγορία αυτή υπολογίζονται επί πλέον ποσά άνω των 2 εκ. ευρώ, τα οποία πρέπει η Πολιτεία να δώσει στην Πεύκη.  Μάλιστα τον προηγούμενο μήνα ο κ. Φωκιανός εισέπραξε από το κονδύλι των παρακρατηθέντων 223.000  ευρώ αλλά το απέκρυψε κι αυτό από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Συνεχίζει δυστυχώς και μετεκλογικά τα ψέματα όπως μπορεί με πολλά επικοινωνιακά τρυκ και βεβαίως τις ανάλογες σπατάλες, φουσκώνοντας τους αριθμούς για χρέη (υπαρκτά και μη ) της Πεύκης και «εξαφανίζοντας» ταυτοχρόνως όχι μόνο έχει λαμβάνειν η Πεύκη αλλά και το ταμείο που βρήκε.  Κι όλα αυτά ξεπερνούν τα 4 εκ. ευρώ.
Για τη Λυκόβρυση, για να δείξει ότι ήταν καλός «λογιστής» κάνει ακριβώς το αντίθετο. Έτσι ενώ η Λυκόβρυση ενοποιήθηκε στο νέο δήμο με υποχρεώσεις περίπου 9.000.000 μας την εμφάνισε με κέρδη.
Βεβαίως οι ορκωτοί λογιστές αποκάλυψαν ότι ο κ. Φωκιανός στη Λυκόβρυση χωρίς να κάνει έργα ( γι αυτά που γίνονται τους τελευταίους μήνες …φρόντισε ώστε ο λογαριασμός να έρθει εφέτος στον ενιαίο δήμο) και χωρίς να διαθέτει τις κοινωνικές υποδομές και τον μηχανολογικό εξοπλισμό της Πεύκης έκλεισε το 2010 με ζημία.
Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και επειδή δεν θα δεχτούμε να υποβαθμίσει άλλο όχι μόνο την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά ούτε και τη νοημοσύνη μας τον καλούμε και τον παρακαλούμε να αφήσει κατά μέρος τα προεκλογικά ψέματα και να προσπαθήσει να διοικήσει (αν μπορεί) τον Καλλικρατικό Δήμο. Τα μεγέθη του νέου Δήμου είναι τώρα διαφορετικά. Οι απαιτήσεις μεγάλες. Χρειάζεται δουλειά και σοβαρότητα. Οι παλαιοκομματικές νοοτροπίες και συνήθειες που τον χαρακτηρίζουν σε όλες του τις ενέργειες, δεν περνάνε πλέον. Πρέπει να το αντιληφθούν γρήγορα κι αυτός και οι συνεργάτες του για το καλό των πολιτών.
Εμείς είδαμε και βλέπουμε τις χτυπητές δυστυχώς αδυναμίες του και γι αυτό του έχουμε δώσει μεγάλη περίοδο χάρητος. Κάτι που έχουμε δηλώσει πολλές φορές ξεκάθαρα. Η παράταξη του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου και ο ίδιος προσωπικά ενδιαφέρονται πρώτα από όλα για το καλό του δήμου και γι αυτό «βάζουν πλάτη» στη διοίκηση υπερψηφίζοντας όλα τα δύσκολα θέματα. Αλλά διαπιστώνουμε και ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του δεν μπορούν να διαχειριστούν αυτό το κλίμα συναίνεσης που έχει διαμορφώσει η μείζονα μειοψηφία. Θα κάνουμε ακόμη υπομονή και θα στηρίζουμε τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής. Θα πρέπει όμως κι αυτή να κάνει κάτι. «Συν Αθηνά και χείρα κίνει» έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες.
Η ανοχή αυτή δεν μπορεί να πάει σε βάθος χρόνου. Ιδιαιτέρως όταν έχεις απέναντί σου έναν δήμαρχο που αντί να δουλεύει ασχολείται μόνο με την επικοινωνία και με το πώς θα κτυπήσει την αντιπολίτευση. Εμάς ας μας κτυπήσει όσο θέλει. Με το δήμο δεν μπορεί να πειραματίζεται. Με την ποιότητα ζωής των κατοίκων δεν μπορεί να παίζει.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ