Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Θερίζει η γρίπη στα σχολεία – Οι κινήσεις του Υπουργείου Υγείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η γρίπη βρίσκεται σε πλήρη έξαρση και έχει βάλει στο στόχαστρο τους μικρούς μαθητές. Δεκάδες σχολεία κλείνουν, καθώς σε πολλά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά νοσούν ή λείπουν για προληπτικούς λόγους, πάνω από τα 2/3 των μαθητών.

Η γρίπη κρατά κλειστά τα σχολεία σήμερα Πέμπτη 30/1, σε πολλές περιοχές της περιφέρειας, της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και Αττικής. Και συγκεκριμένα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία σε: Θεσσαλονίκη (Εύοσμος, Αμπελόκηποι), Έβρο, Νευροκόπι, Λαγκαδά, Καρδίτσα, Πρέβεζα, Χαλκιδική, Αλεξάνδρεια, Πεντέλη κ.α.

Εξαντλήθηκαν τα αντιγριπικά και τα αντιιικά – Έξτρα αποθέματα επιστρατεύει το Υπουργείο Υγείας 

Η αυξημένη κινητοποίηση που υπήρξε φέτος από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες στο θέμα του αντιγριπικού εμβολιασμού, είχε ως αποτέλεσμα να εμβολιαστούν 1 εκατομμύριο περισσότεροι συμπολίτες μας σε σχέση με πέρυσι.

Παρ’ όλα αυτά οι ανάγκες σε αντιγριπικά εμβόλια αυξάνονται με αποτέλεσμα το Υπουργείο Υγείας να εφοδιάσει το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με 50.000 επιπλέον εμβόλια.

Για να καλυφθούν, επίσης, οι αυξημένες ανάγκες σε αντιιικά φάρμακα, επιστρατεύτηκαν και επιπλέον προμήθειες του φαρμάκου Tamiflu και συγκεκριμένα:

Tamiflu 75 mg: 163.000 τεμάχια

Tamiflu 30 mg: 33.000 τεμάχια

Tamiflu 45 mg: 32.000 τεμάχια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ