Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Νέες διευκρινίσεις για τις μετακίνησεις εργαζομένων – Αυστηροποιούνται τα μέτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην καθιερωμένη απογευματινή συνέντευξη τύπου ο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε σε νέες διευκρινίσεις σχετικά με τις μετακινήσεις των εργαζομένων εν μέσω της απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί.

Άκυρη είναι η Φόρμα Τύπου Α για τη βεβαίωση μετακίνησης των εργαζομένων που δεν φέρει σφραγίδα εργοδότη. Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Παράλληλα τόνισε ότι οι υπάλληλοι σε εταιρείες είσπραξης κοινοχρήστων εκτός στην βεβαίωση του εργοδότη πρέπει αν αναγράφεται το ωράριο εργασίας και η διεύθυνση των πολυκατοικιών που θα επισκεφθεί.

Αυστηροποιούνται τα μέτρα από αύριο 

Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς προανήγγειλε ότι από αύριο θα αυστηροποιηθούν τα μέτρα και ο έλεγχος τους. Μάλιστα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για ηλικιωμένους που κυκλοφορούν με πολλές βεβαιώσεις πάνω τους, μίλησε για πολλούς που είναι «επινοητικοί στο να αποφύγουν τα μέτρα» και ζήτησε από τους συγκεκριμένους πολίτες, καθώς ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να μένουν σπίτι τους και να προχωρούν σε άσκοπες μετακινήσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής κατά το πρώτο 24ωρo λειτουργίας (6 πμ της 23ης Μαρτίου έως σήμερα στις 6 πμ), υπήρξαν 1,3 εκατ. επιτυχημένες προσπάθειες στο forma.gov.grενώ «ένα μεγάλο ποσοστό δεν τα κατάφερε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ