Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

ΟΤΑ: Καταγγελίες προς την κυβέρνηση για εκμετάλλευση εργαζομένων με πρόσχημα την πανδημία

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη σύνταξη ενός κειμένου διαμαρτυρίας προχώρησαν τα μέλη των ΟΤΑ, καταγγέλλοντας πως η κυβέρνηση εφαρμόζει αντεργατικές πράξεις με πρόσχημα την πανδημία του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, είναι γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς όλο αυτό το διάστημα που οι σταθμοί παραμένουν κλειστοί λόγω των έκτακτων συνθηκών, αξιοποιούνται καθημερινά και παρέχουν εργασία σε διάφορες υπηρεσίες των δήμων.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, από την Μ. Πέμπτη, έως την Κυριακή του Θωμά οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί ως γνωστόν παραμένουν κλειστοί και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε διακοπή εργασίας. Ωστόσο, με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών ( 15-4-2020) ανατρέπεται ο συγκεκριμένος κανονισμός, ο οποίος έχει ισχύ νόμου, και επιβάλλεται στους εργαζόμενους να παραβρίσκονται στη εργασία που τους έχουν αναθέσει οι δήμοι για το διάστημα που παραμένουν κλειστοί οι Π. Σταθμοί λόγω του κορωνοϊού.

Για τον λόγο αυτό ο ΟΤΑ καταγγέλλει το γεγονός και αναφέρει σχετικά: “Καταργούν νόμους με εγκυκλίους. Αξιοποιούν το φόβο της κοινωνίας αλλά και την ευαισθησία που δείχνουν οι εργαζόμενοι για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης για να διασφαλίσουν τη γενικότερη συναίνεση και να καταργήσουν ότι δεν πρόλαβαν την εποχή των μνημονίων.”, και απαιτεί να άμεσα να ανακληθεί η εγκύκλιος του υπουργείου εσωτερικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ