Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Έστηναν καραούλι έξω από τράπεζες

Δημοσιεύθηκε

στις

Σπείρα Ρουμάνων έκλεβε κάρτες ανάληψης χρημάτων

Δύο Ρουμάνους ηλικίας 35 ετών, μέλη σπείρας που έκλεβε από πολίτες κάρτες ανάληψης χρημάτων, συνέλαβαν πριν λίγες ημέρες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο Φάληρο, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί τους.
Η παραπάνω ομάδα, κατά το τελευταίο πεντάμηνο, δρούσε σε διάφορες περιοχές της Αθήνας με την ίδια μεθοδολογία.

Συγκεκριμένα οι δράστες κατάφερναν και αποσπούσαν από ηλικιωμένα άτομα, που έκαναν ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ τραπεζών, τις κάρτες ανάληψης και αφού υπέκλεπταν τον προσωπικό τους κωδικό PIN, στη συνέχεια προέβαιναν οι ίδιοι σε αναλήψεις χρημάτων από τις αφαιρεθείσες κάρτες.
Ειδικότερα, ο ένας από τους δράστες, την ώρα που οι παθόντες έκαναν ανάληψη χρημάτων, τους απασχολούσε δείχνοντάς τους πεσμένα χαρτονομίσματα στο έδαφος και ο δεύτερος δράστης κατάφερνε να τους αποσπά την κάρτα ανάληψης και να την αντικαθιστά με άλλη της ίδιας τράπεζας, με αποτέλεσμα οι παθόντες να μην αντιλαμβάνονται την κλοπή.
Οι δράστες συνελήφθησαν την ώρα που βρίσκονταν έξω από τράπεζα και στη θέα αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή. Ακολούθησε καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας οι δράστες πέταξαν στο έδαφος τρεις κάρτες ανάληψης. Από την προανάκριση-έρευνα της αστυνομίας  προέκυψε ότι οι δράστες είχαν διαπράξει συνολικά οκτώ κλοπές καρτών ανάληψης, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με το συνολικό αφαιρεθέν ποσό να ανέρχεται στις 11.280 ευρώ.  Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ