Ειδήσεις
Ξεκίνησε η κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου στο Κορωπί

Ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες για το κρίσιμο αντιπλημμυρικό έργο στο Κορωπί που είχαν διακοπεί για σημαντικό χρονικό διάστημα, μετά από την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και υπό το συντονισμό της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου τεχνικών έργων, Ε. Κοσμίδη.
Ειδικότερα την Τρίτη 12 Μαΐου έγινε η επανέναρξη των εργασιών στο βόρειο τμήμα
του έργου στην οδό Σπύρου Δάβαρη και την Πέμπτη 14 Μαΐου 2020 ξεκίνησαν εργασίες στη συμβολή των Οδών Β.Ολγας, Λεωφ. Β.Κωνσταντίνου/ Στ.Παπανικολάου στην πλατεία Αγάμων.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ο οποίος είχε κάνει αυτοψία το έργο του αγωγού των ομβρίων που καθυστερούσε, μαζί με τον Δήμαρχο Κορωπίου Δ. Κιούση επισήμανε σχετικά: «Εκφράζω την ιδιαίτερη ικανοποίηση μου που, μετά από μεγάλες καθυστερήσεις, ξαναξεκίνησε ένα τόσο κρίσιμο έργο για την πόλη του Κορωπίου. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες μας καθώς και την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο κα Κοσμίδη για τη συμβολή της στην επανεκκίνηση των εργασιών. Για εμάς η αποτελεσματική αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής και η προστασία των πολιτών είναι προτεραιότητα και βρίσκονται στο επίκεντρο των πολιτικών μας. Δεν υπάρχει χώρος για καμία χρονοτριβή σε έργα νευραλγικής σημασίας όπως το αντιπλημμυρικό του Κορωπίου και σε αυτό το πλαίσιο θα εργαζόμαστε συστηματικά, βάσει συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων και το σχεδιασμό μας».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και της ειδικής εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου Ευρώπης Κοσμίδη, ήταν επιτυχημένες. Η κοινωνία του Κορωπίου και η δημοτική διοίκηση ευχαριστούν θερμά τον Γιώργο Πατούλη τον Περιφερειάρχη Αττικής για την κατανόηση του προβλήματος που δημιουργήθηκε και τις άμεσες ενέργειες που έκανε. Ο Δήμος μας όλο το διάστημα της παύσης των εργασιών, εν μέσω πανδημίας, σε συνεχή βάση, δεν σταμάτησε να αγωνίζεται για την άμεση επανέναρξη του έργου. Τώρα πρέπει και άμεσα να ολοκληρωθεί».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις3 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ