Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Απολογισμός πεπραγμένων από τη Δημοτική Αρχή της Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε

στις

“Θα υπηρετήσουμε τα πραγματικά

συμφέροντα των δημοτών με διαφάνεια”

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 217 του Ν.3463/2006 (Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας), την Τετάρτη 13 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής (Νεαπόλεως 5-7), ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τον Απολογισμό Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.

 

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας τους συνεργάτες του για την προσφορά τους στην πραγμάτωση των προεκλογικών δεσμεύσεων και τους υπαλλήλους του Δήμου που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι όλοι μαζί “θα μπορέσουμε να ανακάμψουμε την αρνητική πορεία που έχει πάρει ο Δήμος και μέσα στην κρίση να μπορέσουμε να κρατήσουμε το Δήμο μας όρθιο”.
Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «εμείς είμαστε μια νέα Δημοτική Αρχή, νέα Διοίκηση και δεν μπορούμε να απολογηθούμε για το 2010,ούτε για το 2009,ούτε για το 2008,ούτε για τα προηγούμενα χρόνια. Μπορούμε όμως και οφείλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες για το τι παραλάβαμε. Παραλάβαμε 18.500.000 ευρώ περίπου χρέη, κατά άλλους υποχρεώσεις για εμάς χρέη. Παραλάβαμε λοιπόν αυτό το χρέος και σήμερα με σωστή διαχείριση και διαφάνεια είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε στους πολίτες της Αγίας Παρασκευής έναν αριθμό που τα λέει όλα. Έχουμε μειώσει στο 1ο εξάμηνο το χρέος του Δήμου κατά 3.000.000 ευρώ. »
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής ανέλυσε τις δύο βασικές προτεραιότητες της νέας Διοίκησης που είναι το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου αλλά και κυρίαρχα να είναι σε θέση να μην περιορίσει αλλά, αν είναι εφικτό μέσα στην οικονομική συγκυρία που διανύουμε, να αυξήσει τις κοινωνικές δαπάνες.
Με ιδιαίτερη έμφαση τόνισε επίσης ότι «παρόλο που από κάποιους γίνεται μια μεγάλη σπέκουλα για το αν πραγματοποιήθηκαν η αν θα πραγματοποιηθούν οι έλεγχοι που είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά ενημερώνουμε λοιπόν και εσάς και τους πολίτες και τα Μ.Μ.Ε ότι έχουμε απευθυνθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στο Ελεγκτικό Συνέδριο ΣΔΟΕ και στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή προκειμένου να ελεγχθεί η ΚΟΙΠΕΔΑΠ(πρώην ΔΗΠΕΑΠ) με όλα αυτά τα προβλήματα τα οποία παρουσιάστηκαν. Στη συνέχεια αν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους μετά από το αίτημά μας σε εύλογο χρονικό διάστημα δηλώσουν αδυναμία, στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε διαγωνισμό και θα φέρουμε ορκωτούς λογιστές, όχι να κάνουν τον έλεγχο που έκαναν μέχρι σήμερα αλλά έλεγχο σε βάθος της τετραετίας,ο οποίος ονομάζεται διαχειριστικός έλεγχος»
Οι θέσεις του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής και της νέας Δημοτικής Αρχής για τον Καλλικράτη και οι ενέργειες για τον νέο Οργανισμό Λειτουργίας του Δήμου, το Περιβάλλον και την Καθαριότητα, την Καθημερινότητα, τα μεγάλα έργα, για την Αγίου Ιωάννου, για την κοινωνική πολιτική και τα σχολεία παρουσιάστηκαν αναλυτικά από το Δήμαρχο στη συνέχεια της ομιλίας του. Τελειώνοντας ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς είπε χαρακτηριστικά «Οι Λατίνοι έλεγαν σκληρός νόμος αλλά νόμος. Η εφαρμογή των νόμων είναι υποχρεωτική για αυτούς που διαχειρίζονται την νομιμότητα. Θα υπηρετήσουμε τα πραγματικά συμφέροντα των δημοτών με διαφάνεια.»

Οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των παρατάξεων
Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων. Ο πρώην Δήμαρχος κ. Β. Γιαννακόπουλος, («Μαζί για την Αγία Παρασκευή») έκανε έναν απολογισμό του έργου της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής εστιάζοντας  στα οικονομικά του Δήμου και τονίζοντας ότι παρέδωσε ένα Δήμο που συγκαταλέγεται στους πράσινους Δήμους. Αναφέρθηκε επίσης στον αριθμό των εργαζομένων στο Δήμο και στα μεγάλα έργα (Αγ. Ιωάννου, Βενιζέλου, συντήρηση σχολικών κτηρίων κλπ). ‘Άσκησε επίσης κριτική στην παρούσα λειτουργία των ΚΑΠΗ ,των Δημοτικών Ιατρείων, των ΚΕΠ και στις κοινωνικές και πολιτιστικές παροχές του Δήμου προς τους δημότες και κατέληξε λέγοντας «εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, αν θέλετε και δίπλα και σε εσάς και δίπλα στην δημοτική αρχή, για να μπορέσουμε  να διεκδικήσουμε κάποιους παραπάνω πόρους από την κεντρική πολιτική σκηνή».
Ο κ. Γ. Σταθόπουλος («Νίκη για την Αγία Παρασκευή») απέδωσε την ήττα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής σε υπερβολική επικοινωνιακή στρατηγική, διάθεση να ικανοποιηθούν αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα σχετικά με την Αγίου Ιωάννου και σημεία αδιαφάνειας. Αναφορικά με το έργο της παρούσας Δημοτικής Αρχής έθεσε μεταξύ άλλων τα θέματα των παιδικών σταθμών, των δημοτικών ιατρείων, των ΚΑΠΗ, του ΚΕΠ, της ελεγχόμενης στάθμευσης, της πλατείας Κοραή και 28ης Οκτωβρίου, της επιτροπής διαβούλευσης και του συμπαραστάτη του δημότη.

Ο κ. Α. Γκιζιώτης («Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής») τόνισε σαν πρώτο και κρίσιμο ζήτημα τις περικοπές κονδυλίων για την κοινωνική πολιτική και αναφέρθηκε στις αρνητικές επιπτώσεις του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής:«Το πρώτο από όλα είναι να φορολογήσει με κάθε τρόπο ότι υπηρεσία υπάρχει. το δεύτερο είναι να ιδιωτικοποιήσει κάθε παροχή και κάθε λειτουργία του Δήμου να δοθεί σε ιδιώτες και το τρίτο είναι να σπάσει οποιαδήποτε εργασιακή σχέση μονιμότητας μπορεί να υπήρχε παλιότερα ή κάποιες που έχουν απομείνει τώρα».
O κ. Κ. Κουβόπουλος, («Αγία Παρασκευή-Νέα Εποχή-Αδέσμευτη Νέα Πόλη») έθεσε το ερώτημα αν έχουν παραπεμφεί στον Εισαγγελέα υποθέσεις διαφθοράς δημοσίου χρήματος σαν αυτή της ΚΟΙΠΕΔΑΠ. Στη συνέχεια έθιξε μεταξύ άλλων το θέμα του κτήματος Σιστοβάρη και το θέμα με τα κολωνάκια που τοποθετήθηκαν επί Δημαρχίας Σιδέρη και κατέληξε με την προτροπή να ζητείται η συνδρομή των άλλων παρατάξεων για τα σοβαρά ζητήματα του Δήμου.
Επίσης, τοποθετήθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών-Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας κ. Γ. Παναγόπουλος, Διοίκησης-Δημοτικής Αστικής Κατάστασης και ΚΕΠ κ. Δ. Αλεφαντής, Περιβάλλοντος και Αστικού Πρασίνου, κα Ε. Δάβαρη, Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Ν. Κωβαίος, Καθημερινότητας-Επικοινωνίας με τον Πολίτη και Δημοτικής Αστυνομίας, κα Ε. Παπαδοπούλου, η Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΙΣΔΑΠ), κα Ε. Καψοκεφάλου, η οποία μοιράστηκε τον χρόνο της εισήγησης της με τον Αντιπρόεδρο, κ. Δ. Λέκκα, και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Μουσείο “Αλέκος Κοντόπουλος”, κ. Γ. Καζάκος.

Παρεμβάσεις εκπροσώπων συλλόγων
Τέλος, παρεμβάσεις έγιναν ακαι από εκπροσωπους συλλόγων της πόλης. Ο Πρόεδρος Εξωραϊστικού Συλλόγου «Άγιος Ιωάννης», κ. Π. Βαβουγιός, έθεσε το θέμα της αστυνόμευσης και πρότεινε την μετονομασία της στάσης ΜΕΤΡΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ σε στάση ΦΛΥΑΣ.  Αναφέρθηκε επίσης στο περίπτερο στην οδό Αγίου Ιωάννου, στις καφετέριες, στο θέμα του νεκροταφείου και στο θέμα των πρασιών.
Ο Πρόεδρος Εξωραϊστικού-Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πευκακίων «Η Αναγέννηση», κ. Γ. Γεωργίου, έθεσε το  θέμα της επιτροπής διαβούλευσης, της σχέσεως μεταξύ της νέας Δημοτικής Αρχής με τα τοπικά δρώμενα και τους τοπικούς συλλόγους και απέδωσε στο Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Β. Ζορμπά τα εύσημα για την συμβολή και τις ενέργειες του για την κατασκευή της πεζογέφυρας Γελαδάκη.
Η Αντιπρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής, κα Α. Ζιώγα, έθεσε ερωτήματα σχετικά με την πληρωμή των θεατρολόγων για την σχολική χρονιά που πέρασε, τις συμβάσεις των καθαριστριών που έχουν λήξει, τη μεταφορά των μαθητών του συγκροτήματος κωφών και βαρήκοων, το ενοίκιο του ΕΠΑΛ και του ΣΕΚ και τις επισκευές στο 4ο δημοτικό.
Ο Γραμματέας Συλλόγου Κατοίκων Τσακού, κ. Τ. Μίχας, συνεχάρη το Δήμαρχο για τον καθαρισμό του λόφου και έθεσε τα θέματα  του ελεύθερου χώρου Πελοποννήσου και Αγίας Λαύρας,του 118, της δέσμευσης του χώρου του μετρό, της διαμόρφωσης του χώρου γύρω από τη στάση Νομισματοκοπείο, του σχολείου Μακρή, της ανέγερσης του ιερού ναού μέσα στο νεκροταφείο, του πάρκου Νεαπόλεως και της προστασίας των πεύκων.
Τοποθετήθηκαν επίσης οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ. κ. Ι. Γουργούλης και Φ. Αλεξόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κκ..Μ.Γαβράς, Γ.Βλάχος, Σ.Ησαίας, Ι. Σιδέρης, Γ. Τσιμπουκάκης και Τ. Κωστόπουλος, Ο εκπρόσωπος Αθλητικού Ομίλου «Πήγασος» κ. Σ. Αντωνίου, Ο δημότης, πρώην μέλος διοικητικού συμβουλίου ΚΑΠΗ κ. Φ. Τζώρτζης, ο κ. Λ. Ριτζάκης και ο κ. Μπαλωτής.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ