Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Ο Δήμος Κηφισιάς στο πλευρό των αστέγων πολιτών

Δημοσιεύθηκε

στις


Δράση ενημέρωσης των αστέγων της περιοχής πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό Κέντρο της Κηφισιάς.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια προσπάθειας της Κοινωνικής Υπηρεσίας & του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου για την Κοινωνική Μέριμνα, ενώ η ενημέρωση έγινε με τη μορφή προφορικής και έντυπης πληροφόρησης.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την ΜΚΟ ”ΚΛΙΜΑΚΑ” με μορφή “εν κινήσει πληροφόρησης” (STREET WORK) στελέχη της Υπηρεσίας επισκέφθηκαν αστέγους στο Εμπορικό Κέντρο της Κηφισιάς .

Η ομάδα Δράσης έδωσε όλες τις κατάλληλες πληροφορίες για παροχές που αφορούν την κάλυψη των βασικών βιοτικών αναγκών αστέγων και απόρων που βρίσκουν κατάλυμα, ως στέγη στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης.

Δόθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό με όλες τις πληροφορίες για Κοινωνικά Συσσίτια, Υπνωτήρια, Κέντρα Ημέρας, Κοινωνικούς Ξενώνες, ενώ ενημερώθηκαν για προγράμματα κοινωνικών και προνοιακών παροχών.

Επιπλέον, οργανωμένο όχημα της κλίμακας στελεχωμένο με εξειδικευμένο προσωπικό, αποτελούμενο από Γενεαλόγο, Κοινωνιολόγο και Νοσηλευτή σε συνεργασία Κοινωνικούς Λειτουργούς από την Κοινωνική Υπηρεσία & το Κέντρο Κοινότητας έδωσαν όλες τις πληροφορίες στους αστέγους τόσο για θέματα στεγαστικής κάλυψης όσο και για θέματα υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ