Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ανακοίνωση – καταγγελία από την παράταξη «Νέα εποχή» για το Κέντρο Υγείας

Δημοσιεύθηκε

στις

“Δήμαρχε θα μας πάρουν με τις πέτρες στη Λυκόβρυση»

• Γιατί το Κέντρο Υγείας δεν γίνεται  στο οικόπεδο του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης;
Το Υπουργείο Υγείας προσπαθώντας να απορροφήσει ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ)  αποφάσισε να δημιουργήσει άλλα δέκα Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου στην περιοχή της Αττικής. Μεταξύ των δήμων που επέλεξε γι ένα από αυτά ήταν και ο δικός μας. Την πολύ καλή αυτή απόφαση την ανακοίνωσε πριν από πέντε μήνες στο δήμαρχο Πεύκης-Λυκόβρυσης  ο ίδιος ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου κ. Πολύζος κι έκανε με τον κ. Φωκιανό την πρώτη συζήτηση για την εξεύρεση του κατάλληλου χώρου στην περιοχή.

Το τόσο σοβαρό αυτό θέμα το χειριζόταν από τότε ο δήμαρχος με δυο τρεις «κολλητούς του», κρυφά από το Δημοτικό Συμβούλιο, κρυφά από την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, κρυφά από τους φορείς των δυο πόλεων, κρυφά εν τέλει από τους πολίτες. Στο Δημοτικό Συμβούλιο το έφερε υποχρεωτικά την περασμένη εβδομάδα μόνο και μόνο γιατί έπρεπε να ληφθεί απόφαση για την παραχώρηση δημοτικού οικοπέδου, όπου είναι να ανεγερθεί το κτίριο. Ένα κτίριο που θα είναι αρκετά μεγάλο, αφού υπολογίζεται ότι θα καλύψει χώρο 1.200 τ.μ.
Η απόφαση του δημάρχου ήταν να παραχωρηθεί για την κατασκευή το οικόπεδο που βρίσκεται στο κέντρο της Λυκόβρυσης, δίπλα στην Αγία Βαρβάρα. Εκεί ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί προεκλογικά υπόγειο πάρκινγκ, για να μην …πνιγεί μελλοντικά η πόλη. Εκεί που θα είχαμε το μεγάλο ελεύθερο χώρο με δένδρα και πράσινο και θα ενωνόταν το κέντρο της πόλης.
Η παράταξή μας, λειτουργώντας πάντοτε με υπευθυνότητα, ψήφισε το έργο. Από τους δημοτικούς συμβούλους και τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Θεοδωρακόπουλο επισημάνθηκε καλόπιστα η παράλειψη του δημάρχου να συνεργαστεί τόσους μήνες μαζί τους αλλά και με τους φορείς για την εξεύρεση άλλου χώρου, έξω από το κέντρο της πόλης.
Γιατί είναι βέβαιο ότι πέρα από την τσιμεντοποίηση της περιοχής θα υποβαθμιστεί και η ποιότητα ζωής των κατοίκων της Λυκόβρυσης, τουλάχιστον σε ακτίνα 300 μέτρων από την Αγία Βαρβάρα, από την προσέλευση 300-400 ασθενών από τους γύρω δήμους αφού ο χαρακτήρας του Κέντρου Υγείας είναι υπερτοπικός και θα καλύψει Πεύκη, Λυκόβρυση, Μεταμόρφωση, Νέα Φιλαδέλφεια, Νεά Ιωνία, Κηφισιά, κ.α.
Προτάθηκε μάλιστα το Κέντρο Υγείας να γίνει στο χώρο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που είναι και μεγάλης έκτασης. Αλλά ο δήμαρχος την απέρριψε την πρόταση αυτή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πλέον επικριτικός όλων για την απόφαση του δημάρχου ήταν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου και επί σειρά ετών αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης  κ. Προκόπης Μπελεχρής, ο οποίος ζήτησε την αναβολή της συζήτησης του θέματος προκειμένου να υπάρξει δημόσια διαβούλευση με τους κατοίκους της Λυκόβρυσης, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά.
Ο κ. Μπελεχρής απευθυνόμενος στον κ. Φωκιανό του είπε: «Με αυτά που κάνουμε θα μας πάρουν με τις πέτρες στη Λυκόβρυση». Κάτι θα ξέρει αφού εθεωρείτο χρόνια εξ απορρήτων του δημάρχου.
Τελικά η πρότασή του για ολιγοήμερη αναβολή της συζήτησης δεν πέρασε αφού έλαβε 12 ψήφους έναντι 13 της πρότασης του δημάρχου. Όμως φάνηκε καθαρά πώς ακόμη και σε τόσο σοβαρά θέματα για το μέλλον της πόλης ο δήμαρχος λειτουργεί αλαζονικά.

Σε αυτό το χώρο επέλεξε ο δήμαρχος να γίνει το Κέντρο Υγείας. Είναι ακριβώς στην καρδιά της Λυκόβρυσης και ο αντιδήμαρχος κ. Μπελεχρής θεωρεί ότι «θα φάνε ξύλο» γιατί δεν έκαναν διαβούλευση με τους κατοίκους. Το συγκεκριμένο οικόπεδο είναι έκτασης 1,5 στρέμμα και το είχε αγοράσει πέρυσι ο Δήμος Λυκόβρυσης με 1.200.000 ευρώ για υπόγειο χώρο στάθμευσης και πλατεία με πράσινο. Το 1.000.000 ήταν από δάνειο το οποίο πέρασε τώρα στις υποχρεώσεις του ενιαίου Δήμου.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ