Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου τίμησε τον Ευάγγελο Σπανδάγο

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναγνώριση της προσφοράς μιας σημαντικής

προσωπικότητας των γραμμάτων και επιστημών

Τον συντοπίτη μαθηματικό και συγγραφέα, κ. Ευάγγελο Σπανδάγο βράβευσε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη απονέμοντάς του τιμητική πλακέτα για το πολυσήμαντο και πολύπλευρο έργο του, που αποτελεί παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Έχοντας βραβευθεί και τιμηθεί με διεθνείς διακρίσεις, δικαίως συγκαταλέγεται στις προσωπικότητες που λαμπρύνουν τον τόπο μας και ιδιαίτερα το Μαρούσι.
Στο αξιόλογο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται πλέον των 130 βιβλίων μαθηματικών, λογοτεχνικών και ιστορικών. Ανήσυχο πνεύμα, λάτρης των θετικών επιστημών, ποιητής και λογοτέχνης με πολλές δημοσιεύσεις σε εφημερίδες και περιοδικά έχει κάνει προσιτή στο νεοελληνικό κοινό την αρχαία ελληνική μαθηματική και αστρονομική γραμματεία.
Στην τοποθέτηση του ο κ. Πατούλης αναφερόμενος στη ζωή και το έργο του κ. Σπανδάγου σημείωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλη μας το συντοπίτη μας μαθηματικό και συγγραφέα Ευάγγελο Σπανδάγο για να τον βραβεύσουμε για το πολύπλευρο έργο του. Από το Λονδίνο στο Παρίσι και από εκεί στην Ινδία, η αναζήτηση της γνώσης για σας φαίνεται να μην έχει τελειωμό. Χάρη στις έρευνες, στις μελέτες, στα γνωστικά σας ταξίδια, στις μεταφράσεις σας κυκλοφορούν στην πατρίδα μας δεκάδες χρήσιμα βιβλία Ελλήνων μαθηματικών και αστρονόμων, πολύτιμη γνώση, έρευνα και εμπειρία έχει καταγραφεί. Ένας πολύτιμος οδηγός χάρη σε εσάς είναι στη διάθεση των νέων επιστημόνων, των φίλων του πνεύματος και της επιστήμης.
Η παρουσία, η διαδρομή, το παράδειγμά σας είναι τιμή για την πόλη μας.
Η σημερινή βράβευση από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας είναι η ελάχιστη τιμή που μπορούμε να σας αποδώσουμε σε ένδειξη αναγνώρισης του τεράστιου έργου σας, αλλά και της συμβολή σας στην πνευματική ανάταση και παιδεία του τόπου μας.»
Με συγκίνηση υποδέχτηκε ο κ. Σπανδάγος την βράβευση του από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του προς τον  Δήμαρχο  και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκτίμηση στο πρόσωπό του και την αναγνώριση στο έργο του, που εκφράζονται μέσα από αυτή την τιμητική διάκριση.
Κλείνοντας την τιμητική αυτή εκδήλωση ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι θα είναι πλέον θεσμός ο Δήμος Αμαρουσίου μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο “να βραβεύει και να τιμά τους συντοπίτες μας που με τη ζωή και το έργο τους έχουν προσφέρει στην πόλη μας και ευρύτερα στη χώρα”.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ