Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ανακοίνωση του υπό σύσταση συλλόγου

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι Γονείς των Βρεφονηπιακών Σταθμών

του Δήμου Μεταμόρφωσης οργανώνονται

Μετά από εννέα χρόνια λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών στον Δήμο Μεταμόρφωσης, η ίδρυση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφονηπιακών Σταθμών του δήμου μας είναι ένα γεγονός. Ένας, υπο σύσταση ακόμα, σύλλογος που πραγματικά έλειπε από την περιοχή μας και που ευελπιστεί να δραστηριοποιηθεί όχι μόνο στους στενούς χώρους των βρεφονηπιακών σταθμών, αλλά να επεκτείνει τις δράσεις του σε όλους τους τομείς που αφορούν τα παιδιά.

Η ευαισθητοποίηση και το ενδιαφέρον κάποιων γονιών που είδαν ή και συνεχίζουν να βλέπουν τα παιδιά τους να αναπτύσσονται και να εξελίσσονται μέσα στους χώρους των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Μεταμόρφωσης, ήταν οι κύριες αιτίες της δημιουργίας αυτού του Συλλόγου. Αν και ακόμα εκκρεμεί η νομιμοποίησή του, σκοπός του Συλλόγου είναι να συνεισφέρει στην άρτια και αδιάλειπτη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, με σταθερό, κατάλληλο και πλήρως καταρτισμένο προσωπικό όλων των κατηγοριών, στην σωστή ενημέρωση και υποστήριξη των γονιών από εξειδικευμένους επιστήμονες, π.χ. παιδοψυχολόγους, στην επίλυση ειδικών προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες του δήμου μας σχετικά με την ανατροφή των παιδιών τους, στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και ενδιαφερόντων των παιδιών μέσω σύγχρονων μεθόδων, βασισμένες σε επιστημονικά κριτήρια και την πληροφόρησή τους πάνω σε ευαίσθητα θέματα της εποχής μας. Επίσης, βασικό μέλημα του Συλλόγου είναι η δημιουργία ενός σταθερού και φιλικού περιβάλλοντος για τα παιδιά, που θα βοηθήσει ουσιαστικά στην ομαλή, ψυχοκινητική ανάπτυξή τους και το οποίο θα ξεκινά από τον βρεφονηπιακό σταθμό και θα επεκτείνεται σε όλους τους αναγκαίους, ελεύθερους χώρους πρασίνου και αθλητικών εγκαταστάσεων.
Όμως, προκειμένου όλα αυτά να γίνουν πραγματικότητα, απαιτείται η άριστη συνεργασία με τις αρμόδιες, τοπικές, δημοτικές αρχές. Ο Σύλλογος ευελπιστεί και θα επιδιώξει να αναπτυχθεί ένας σταθερός δίαυλος επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς του δήμου μας, ώστε οι δράσεις του να έχουν άμεσα και ουσιαστικά αποτελέσματα στη ζωή των παιδιών μας. Τα φλέγοντα ζητήματα και προβλήματα που αφορούν τη ζωή των μικρών σήμερα, αυριανών πολιτών της κοινωνίας μας είναι προτεραιότητα όλων μας και σε αυτά τα προβλήματα οφείλουμε να βρούμε λύση σήμερα. Τηλέφωνο επικοινωνίας με τον υπο σύσταση Σύλλογο: 6986-294772.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ