Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

«Το Δέντρο του Αντώνη»: Ξεκίνησε το εργαστήριο στο Δήμο Χαλανδρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρουσία της Ελένης Σαμαράκη, συζύγου του μεγάλου συγγραφέα, ξεκίνησε το Εργαστήριο «Το Δέντρο του Αντώνη -Με έμπνευση από τον Αντώνη Σαμαράκη», που πραγματοποιεί το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου στο πλαίσιο του «Έτους Σαμαράκη».

Στην πρώτη συνάντηση στις 9 Δεκεμβρίου, μετά από τη σύντομη εισαγωγή στο έργο και στην προσωπικότητα του Αντώνη Σαμαράκη, οι συμμετέχοντες μίλησαν για τη σχέση του με το Χαλάνδρι, για το δέντρο του -που βρίσκεται στην οδό Μεταμορφώσεως- και για το εξαιρετικό έργο του γλύπτη Διονύση Γερολυμάτου το οποίο δυστυχώς έχει κλαπεί.

Η ενδυματολόγος και σκηνογράφος Πολυτίμη Μαχαίρα και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος που υλοποιούν το Εργαστήριο συμφώνησαν με τα παιδιά που συμμετέχουν να επισκεφθούν το δέντρο, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, και με τη συνδρομή του Δήμου να βοηθήσουν στην ανάδειξη και τον καθαρισμό του χώρου. Εκεί βρίσκονται και όλοι οι τίτλοι των βιβλίων του Σαμαράκη σχεδιασμένοι με βότσαλα από τον γλύπτη Διονύση Γερολυμάτο.

 

 

Μάλιστα, ενδιαφέρουσα κρίθηκε η ιδέα για δημιουργία γλυπτού που θα τοποθετηθεί στη θέση εκείνου που κλάπηκε, καθώς υπάρχει πρόπλασμα του έργου στα χέρια της κ. Σαμαράκη.

Για την επόμενη συνάντηση το κάθε παιδί θα γράψει και θα εικονογραφήσει το δικό του δέντρο.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ