Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

Τα επιχειρηματικά νέα της εβδομάδας από τον Χ-τύπο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Χ-τύπος και το xtypos.gr συγκεντρώνουν και παρουσιάζουν τα επιχειρηματικά νέα της εβδομάδας για την πλήρη ενημέρωση ιδιωτών, φορέων και επαγγελματιών.

 

  • Άνοιξε η πλατφόρμα εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες. Στον διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ και μέσω αυτής οι ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενοι και αγρότες μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα την ασφαλιστική κατηγορία στην οποία επιθυμούν να καταταχθούν για το νέο έτος 2021.

 

  • Πτώση τζίρου από 80 έως και 95% έφερε η επέλαση του κορωνοϊού μέσα στο 2020, με τις μικρές επιχειρήσεις να πληρώνουν βαρύ τίμημα από τους μήνες που παρέμειναν εκτός λειτουργίας, αλλά και από την επιβολή περιοριστικών μέτρων. Περίπου κατά 1,5 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι απώλειες στον ετήσιο τζίρο τους, ο οποίος ήταν μειωμένος κατά 60-65% την εορταστική περίοδο.

 

  • Αφορολόγητη η επιστροφή 25% για ποσά ΦΠΑ ή δόσεων χρεών που πλήρωσαν εμπρόθεσμα χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση, όπως προκύπτει από εγκύκλιο της ΑΑΔΕ. Συγκεκριμένα διευκρινίζεται ότι «η έκπτωση χορηγήθηκε με τη μορφή ευεργετήματος στο πλαίσιο αντιμετώπισης των αρνητικών οικονομικών συνεπειών που συνεπάγεται η εμφάνιση και διάδοση του κορονοϊού COVID-19». Συνεπώς, «δεν έχει τα εννοιολογικά χαρακτηριστικά του εισοδήματος» και «δεν αποτελεί φορολογητέο εισόδημα για τις επιχειρήσεις (νομικά πρόσωπα / νομικές οντότητες ή φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα) που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού COVID-19».

 

  • Αgora.delivery” ονομάζεται η νέα καινοτόμα δράση, όπου όλα τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποστήριξη του δικού τους ηλεκτρονικού καταστήματός σύμφωνα με το σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής. Πέρα από την εστίαση, το “agora delivery” περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες της λιανικής – εποχιακά είδη, φαρμακεία, καθαριστήρια, βιβλιοπωλεία, είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη σπιτιού, ανθοπωλεία, καταστήματα παιχνιδιών, οπωροπωλεία, ιχθυοπωλεία, μίνι μάρκετ, συνεργεία και βουλκανιζατέρ, υπηρεσίες και όσες επιχειρήσεις θα μπορούσαν να επωφεληθούν από μια ηλεκτρονική πλατφόρμα παραγγελιοδοσίας. Οι χρήστες μπορούν να δίνουν την παραγγελία τους μέσα από την πρωτοποριακή εφαρμογή για κινητά, να επιλέγουν τη διεύθυνση τους, να βλέπουν και να κάνουν την παραγγελία τους από της κοντινότερες επιχειρήσεις, πληρώνοντας είτε με μετρητά είτε και με κάρτα απευθείας από την εφαρμογή.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ