Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ανοιχτή επιστολή του πρώην Δημάρχου Ηρακλείου, Σταύρου Γεωργόπουλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρέπει να αναγεννηθούμε από την τέφρα μας

Αγαπητή φίλη, αγαπητέ φίλε,
Σε λίγο ένας χρόνος φεύγει. Ένας χρόνος που πρόσθεσε τεράστιες δυσκολίες κι αδιέξοδα στην καθημερινή μας ζωή.
Μέσα στο 2011, πολλά από τα προβλήματα της καθημερινότητας και της στοιχειώδους επιβίωσης κυριάρχησαν στην επικαιρότητα και σημάδεψαν την πορεία της πατρίδας μας και των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα των νέων που μεταναστεύουν ή “ενοικιάζονται”.

Το πολιτικό σύστημα, εδώ και καιρό, αδυνατεί να δώσει λύσεις. Χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του και προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία με μονόδρομους κι εκβιαστικά διλλήματα. Δεν μπορεί να δώσει προοπτική και καταφεύγει σε παλαιοκομματικές λογικές αλλά και στη δημιουργία έντασης, για να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες του για τα σημερινά αδιέξοδα, αποβλέποντας κυρίως στην εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων. Εμείς πιστεύουμε ότι απαιτείται μια νέα διακυβέρνηση για τον τόπο. Διακυβέρνηση που θα χαρακτηρίζεται από άλλο ύφος και ήθος, εντιμότητα και εργατικότητα και πάνω από όλα αποτελεσματικότητα.
Την τραγική όμως αυτή περίοδο, οι ευθύνες του Λαού μας πρέπει να πυκνώσουν. Πρέπει να λειτουργήσουν οι μνήμες της συνείδησης. Το σκοτάδι μάκρυνε πολύ, πρέπει να ξημερώσει και τα φαντάσματα να τραβηχτούν στις γωνιές που τους ανήκουν, στις γωνιές των ερειπίων τους. Πρέπει να “νεκραναστήσουμε” την πατρίδα, πρέπει να αρνηθούμε τα φέρετρα, πρέπει να μπορέσουμε να αναγεννηθούμε από την τέφρα μας, να αποκηρύξουμε την τρομερή κατάρα, την άτιμη ΔΙΧΟΝΟΙΑ που τρώει τα σωθικά μας και την ενσπείρουν, όποτε χρειασθεί, “οι άσπονδοι φίλοι μας”.
Για τη Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου, μπορώ να υποστηρίξω ότι λειτουργεί σα διαχειριστής. Δε φαίνεται, μέχρι σήμερα, μια δυναμική δημοτική πολιτική που να εγγυάται έργα υποδομής, αναπτυξιακά και κυρίως, λόγω της κρίσης, έργα κοινωνικής μέριμνας και κοινωνική αλληλεγγύης. Εύχομαι ειλικρινά, παρά τις επιφυλάξεις μου, η Δημοτική Αρχή να κάνει έργα για το καλό του Ηρακλείου.
Με αυτές τις λίγες σκέψεις, σας εύχομαι η ταπεινή Γέννηση του θεανθρώπου στο σπήλαιο της Βηθλεέμ να αποτελέσει πιστοποίηση και ζεστασιά ελπίδας και αγάπης, με πυξίδα το φως το της γνώσεως, για μια νέα αρχή , για μια νέα χρονιά.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Για τη Δημοτική Παράταξη
“Όραμα για το Ηράκλειο”
Ο Επικεφαλής       
ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
π. Δήμαρχος Ηρακλείου

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ