Παπάγου - Χολαργού
Σε εξέλιξη οι αποκομιδή δέντρων και κλαδιών στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού
![](https://www.xtypos.gr/wp-content/uploads/2021/03/IMG_2058.jpg)
Συνεχίζεται η αποκομιδή των κλαδιών και οι εργασίες για την φροντίδα του αστικού και περιαστικού πρασίνου από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.
Οι εργαζόμενοιμε την υποστήριξη και της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης εργάζονται σε εντατικούς ρυθμούς και σε αλλεπάλληλες βάρδιες προκειμένου να απομακρύνουν δέντρα και κλαδιά που εγκυμονούν κινδύνους και να συλλέξουν σε δεύτερο χρόνο τα υπολείμματα κλαδεμάτων, τα οποία προέκυψαν από την πρόσφατη κακοκαιρία.
Οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν επιπλέον ενισχυθεί από συμβαλλόμενα ιδιωτικά συνεργεία, καθώς και από ένα συνεργείο της Περιφέρειας Αττικής, δεδομένου ότι ο όγκος των πράσινων υπολειμμάτων είναι πρωτοφανής.
Το σύνολο των εργασιών και η διαχείριση των συλλεγόμενων υπολειμμάτων πρασίνου εκτελείται βάσει των οδηγιών και της σύμφωνης γνώμης του Δασονομείου Αγίας Παρασκευής.
Οι συλλεγείσες ποσότητες μεταφορτώνονται στο Σταθμό Μεταφόρτωσης του Δήμου μας και στη συνέχεια οδηγούνται προς κομποστοποίηση στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης του ΕΔΣΝΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 16/2 ως και τις 28/2 οδηγήθηκαν προς κομποστοποίηση 201.860kg πράσινων υπολειμμάτων με 19 δρομολόγια του τράκτορα που διαθέτει ο Δήμος. Στο μικρό δηλαδή αυτό διάστημα, συλλέχθηκε και μεταφέρθηκε ποσότητα λίγο μεγαλύτερη του 10% περίπου της ποσότητας πράσινων υπολειμμάτων που αποθέτουμε ετησίως στο ΕΜΑΚ.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις7 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας