Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

“Επαναστατική ανατροπή για την εργατική εξουσία”

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκδήλωση διοργανώνει το Εργατικό

Επαναστατικό κόμμα στο Μαρούσι

Eκδήλωση-συζήτηση διοργανώνει το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ) στις 14 Ιανουαρίου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου στις 17:00 με Ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα, κ. Σάββα Μιχαήλ.
Στο σχετικό δελτίο τύπου του κόμματος αναφέρονται τα εξής:

“Μπορεί ν’ άλλαξε η κυβέρνηση αλλά η χρεοκοπία του καπιταλισμού είναι εδώ. Ούτε ο Γ.Α.Π. αλλά ούτε ο Παπαδήμος είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν την χρεοκοπία.  Τα μόνα που κατάφεραν όλοι τους ήταν να στείλουν τον κόσμο μαζικά στην ανεργία και τη φτώχια, να πάρουν ό,τι είχε απομείνει απ’ τους μισθούς των εργαζομένων (φόροι, χαράτσια, μειώσεις κλπ), να διαλύσουν τα σχολεία, τα πανεπιστήμια τα νοσοκομεία και να μας μετατρέπουν σε έθνος αποκλήρων. Το σίγουρο είναι ότι δεν μιλάμε για ένα ελληνικό φαινόμενο αλλά για μια παγκόσμια συστημική κρίση του καπιταλισμού. Ένα παγκόσμιο «μνημόνιο» με αντάλλαγμα την αξιοπρέπειά μας και τελικά τη ζωή μας.
Η πτώση του Γ.Α.Π. μετά από Γενικές Απεργίες, συγκρούσεις, τις εξεργετικές διαδηλώσεις στις 28 του Οκτώβρη  και η μαζική άρνηση πληρωμών απ’ τα κάτω (βλ. χαράτσι κλπ), είναι ένα μόνο δείγμα του τι μπορεί να καταφέρει η εργατική τάξη.  Δεν έχουμε όμως άλλα περιθώρια. Αλλά ούτε το σύστημά τους ούτε η αστική κ-υ-νοβουλευτική τους δημοκρατία έχει. Η κουβέντα έχει ήδη ανοίξει. Είναι πια καιρός να οργανώσουμε την επαναστατική πράξη ο Παπαδήμος, με όσους φασίστες κι αν βάλει στην κυβέρνηση, δεν μπορεί και δε θα καταφέρει να ξεφύγει από την οργή μας. Να δώσουμε την απάντησή μας!
Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για να διαλύσουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Φασιστοειδών. Να φύγουν όλοι τους! όλη η εξουσία στους  εργάτες!”

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ