Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Θετικός ο διάλογος για τα θέματα παιδείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αμαρουσίου

ενημερώνει για τη συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Ιανουαρίου συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου, ύστερα από αίτημα μας, με τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου (μας δέχτηκαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γ. Πατούλης και οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών & Τεχνικών Υπηρεσιών κ.κ. Σ. Σταθούλης και Ν. Πέππας).

Από την πλευρά του Συλλόγου μας τέθηκαν τα ζητήματα α) του αγώνα  αντίστασης – ανυπακοής των πολιτών ενάντια στα άδικα και παράνομα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση στα ακίνητα, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ για τον οποίο ο Σύλλογός μας, ως εργασιακό σωματείο, έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και της ενεργότερης υποστήριξης που θα έπρεπε ο Δήμος Αμαρουσίου να παρέχει στους δημότες του, οι οποίοι αδυνατούν ή αρνούνται να πληρώσουν τα άδικα και παράνομα χαράτσια της κυβέρνησης και β) της λειτουργίας της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Π. Ε. Αμαρουσίου και των αναγκών και προβλημάτων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της πόλης του Αμαρουσίου.
Για το ζήτημα της λειτουργίας της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου τονίσαμε ότι παρά το γεγονός των προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής για την άμεση και έγκαιρη κατανομή των χρημάτων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων της Π. Ε. Αμαρουσίου, τα χρήματα που υπάρχουν και φτάνουν στα σχολεία είναι λίγα και είναι σίγουρο ότι δεν επαρκούν για τη διασφάλιση της παροχής ποιοτικού χαρακτήρα εκπαίδευσης στα παιδιά του ελληνικού λαού. Οι συνεχείς περικοπές των δαπανών για την Παιδεία από τον Γ. Κ. Π., εξαιτίας της ανάλγητης  – αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθείται από τις μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, καταδικάζουν το δημόσιο σχολείο, μέσω της υποχρηματοδότησης, σε μαρασμό, οδηγώντας το στην ιδιωτικοποίηση.  
Τονίσαμε στη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου ότι η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της απόδοσης στις σχολικές επιτροπές του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων που έχει εισπραχθεί από το Δήμο Αμαρουσίου και δεν έχει αποδοθεί από το 2007 έως τώρα στις σχολικές επιτροπές (ύψους περίπου 1.000. 000 ευρώ κατά τις εκτιμήσεις μας) έχει αρνητικές συνέπειες στο θέμα της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών και κατ’ επέκταση της λειτουργίας των σχολείων της πόλης του Αμαρουσίου και ζητήσαμε τα χρήματα αυτά ν’ αρχίσουν ν’ αποδίδονται στις σχολικές επιτροπές.
Η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε ότι μέσα στο 2012 θα αρχίσει να αποδίδει τα σχετικά ποσά στις σχολικές επιτροπές, με βάση στοιχεία του προϋπολογισμού του Δήμου Αμαρουσίου για το 2012.
Ακόμα τονίσαμε τις ελλείψεις – καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση των σχολικών μονάδων από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου (επισκευές – συντηρήσεις κλπ.), για τις οποίες η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε να έχει ως πρώτη προτεραιότητά της την εξυπηρέτηση των αναγκών των σχολικών μονάδων από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, παρά την έλλειψη προσωπικού την οποία μας δήλωσε ότι αντιμετωπίζει. Στα πλαίσια της καλύτερης συνεργασίας του Συλλόγου μας με το Δήμο Αμαρουσίου συμφωνήσαμε να καταθέσουμε σχετικό υπόμνημα στον κο αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών καταγράφοντας ζητήματα άμεσης προτεραιότητας επισκευών – συντηρήσεων, που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες της Π. Ε. στην πόλη του Αμαρουσίου, ύστερα από συνεννόηση με τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων, τις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων και τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων.  
Επίσης, θέσαμε στη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου την αναγκαιότητα ανέγερσης νέου διδακτηρίου για το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου (Άγιος Θωμάς), το οποίο αντιμετωπίζει έντονο κτηριακό πρόβλημα και η Δημοτική Αρχή μας δήλωσε ότι το έχει υπόψη της και σύντομα θα μας ενημερώσει για τις ενέργειές της.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου έχοντας ως στόχο του την υπεράσπιση και διεύρυνση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων της περιοχής ευθύνης του θα συνεχίσει τον ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο με τους εμπλεκόμενους με την εκπαιδευτική διαδικασία φορείς (γονείς, δημοτικές αρχές κλπ.) και τις διεκδικήσεις του με γνώμονα ένα καλύτερο – ποιοτικό δημόσιο και δωρεάν σχολείο για τα παιδιά των εργαζομένων. Στo πλαίσιο αυτά τονίσαμε στη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου ότι θεωρούμε πολύ θετική τη διαδικασία του διαλόγου και της ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των εμπλεκομένων με την εκπαίδευση φορέων (εκπαιδευτικών, γονέων, δημοτικών αρχών, κυβέρνησης κλπ.) έχοντας πάντα ως στόχο την αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων των σχολείων και της δημόσιας εκπαίδευσης, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση και τη γονιμότητα του διαλόγου αυτού τη συνέπεια λόγων και έργων μεταξύ των συνδιαλεγομένων,  για την οποία όλοι κρινόμαστε. 
    

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ