Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ανακοίνωση από τη “Νέα Εποχή Πεύκης-Λυκόβρυσης”

Δημοσιεύθηκε

στις

“Καμπανάκι στον κ. Φωκιανό από τους γονείς των παιδικών σταθμών”

Καμπανάκι στον Δήμαρχο Πεύκης-Λυκόβρυση.κτυπάνε οι γονείς των παιδικών σταθμών του δήμου   Αιτία τα υπέρογκα τροφεία πουν καθιέρωσε πέρυσι με απόφασή της η νέα δημοτική αρχή, η οποία πήγε το ανώτερο στα 320 ευρώ από 160 που ήταν στην Πεύκη και από 60 ευρώ που ήταν στη Λυκόβρυση.

Το ωραίο είναι ότι προεκλογικά ο κ. Φωκιανός είχε καταγγείλει ως …υπέρογκα τα τροφεία της Πεύκης, που ήταν τα μισά από τα σημερινά, και είχε υποσχεθεί ότι θα τα πήγαινε στο επίπεδο της Λυκόβρυσης. Μια ακόμη ψεύτικη υπόσχεση για να αποσπάσει την ψήφο των πολιτών.
Τα τόσο υψηλά τροφεία αυτά έχουν φέρει σε απόγνωση τους περισσότερους γονείς που βλέπουν κάθε ημέρα την κυβέρνηση και την τρόϊκα να αφαιρούν όλο και περισσότερα από το εισόδημά τους. Κι αν δεν ήταν και το ΕΣΠΑ το οποίο έχει δοθεί σε όλους τους δήμους της χώρας (γιατί κι εδώ έγινε παραπληροφόρηση ότι τάχα τα κατάφεραν μόνο στο δήμο μας) και επιδοτεί για μια διετία τις εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα μητέρες, τότε η κατάσταση θα ήταν τραγική.
 Ο σύλλογος γονέων έχει ζητήσει για το θέμα αυτό συνάντηση με το δήμαρχο και τον πρόεδρο του νομικού προσώπου στον οποίο ανήκουν οι παιδικοί σταθμοί υπενθυμίζοντας τη διαβεβαίωση που είχαν λάβει πέρυσι ότι θα τα επανεξεταζόταν το θέμα των τροφείων. Ο σύλλογος γονέων έχει φτιάξει ολόκληρη μελέτη για τα κόστη των παιδικών και την επιβάρυνση των γονέων από τη δημοτική αρχή.
Ο επικεφαλής της παράταξης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» και δήμαρχος Πεύκης την περασμένη τετραετία Γιάννης Θεοδωρακόπουλος συναντήθηκε την Κυριακή με τους γονείς στην αποκριάτικη εκδήλωση του συλλόγου και άκουσε τα θέματα που τους απασχολούν. Γιατί πέρα από τα οικονομικά, που είναι τα κύρια,  υπάρχουν και πολλά άλλα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΓ 1. Είναι δυνατόν ο πρόεδρος του νομικού προσώπου της δημοτικής αρχής να δίνει εντολή προς τη μαγείρισσα του δεύτερου παιδικού σταθμού Πεύκης να σερβίρει μικρότερες μερίδες φαγητού στα παιδάκια;
ΥΓ 2. Είναι δυνατόν να μην υπάρχουν σεντονάκια στον δεύτερο παιδικό σταθμό και να αναγκάζεται να το βάζει θέμα στο συμβούλιο η εκπρόσωπος των εργαζομένων;
Αυτά τα ζητήματα πριν από τη δημαρχία Φωκιανού, δεν υπήρχαν στους παιδικούς σταθμούς..
 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ