Ελάτε στην παρέα μας

Πειραιά

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησαν την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, το οποίο, εδώ και 28 χρόνια, προσφέρει υψηλής ποιότητας μουσικές σπουδές, απονέμοντας αναγνωρισμένους τίτλους από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης.

Στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά λειτουργούν τμήματα κλασικής, παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής, καθώς και τα  μουσικά σύνολα Παιδική Χορωδία και Κιθαριστική Ορχήστρα, στα οποία μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν οι σπουδαστές του Ωδείου.

Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο στεγάζεται σε ένα κτίριο 1.000 τμ και ο εξοπλισμός που διαθέτει ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στην εκπαιδευτική διαδικασία, συμβάλλοντας παράλληλα στην ασφαλή διεξαγωγή της. Το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από διαπρεπείς προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής και άριστα εκπαιδευμένους καθηγητές.

Παράλληλα, από τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσει το «Μουσικό Εργαστήρι», παράρτημα του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά, στο κέντρο της πόλης, στον Πολυχώρο του Ο.Π.Α.Ν. (Αλκιβιάδου 126). Στον χώρο θα φιλοξενηθούν μαθήματα πιάνου, βιολιού, κιθάρας, πνευστών οργάνων, σύγχρονου τραγουδιού, μπουζουκιού, ντραμς και μουσικής αγωγής.

Η Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά είναι επίσης  ένα νέο τμήμα του Π.Μ.Κ.Π και σ’ αυτή θα μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν οι σπουδαστές της σχολής εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά, αλλά και σπουδαστές άλλων ωδείων κατόπιν πρόσκλησης και ακρόασης. Οι πρόβες της ορχήστρας θα πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο.

Τη φετινή χρονιά θα δοθούν 20 υποτροφίες φοίτησης σε αριστούχους σπουδαστές και σπουδαστές χαμηλού εισοδήματος, που δύναται να καλύπτουν έως και το 100% των διδάκτρων.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ