Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Δελτίο τύπου του Δήμου Καισαριανής

Δημοσιεύθηκε

στις

Αποτίμηση του Διαδημοτικού

Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Καισαριανή δημιούργησε έναν ακόμη ελπιδοφόρο πυλώνα κοινωνική προστασίας. Πέντε δήμοι συναντήθηκαν  εδώ, για να δημιουργήσουν το Διαδημοτικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμη θεσμό στην υπηρεσία του πολίτη – καταναλωτή.

Με αφορμή την διανομή πατάτας από τους παραγωγούς και το παράδειγμα της παράκαμψης των μεσαζόντων, οι πέντε δήμοι ένωσαν τις δυνάμεις για να συγκροτήσουν ένα συντονιστικό όργανο που θα αναλάβει να οργανώσει και να υποστηρίξει πάνω από 450.000 καταναλωτές- πολίτες .
Το Διαδημοτικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης με μοχλό την κοινωνική ενεργοποίηση, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση, παρεμβατικά  σκοπεύει να απλώσει ένα δίχτυ προστασίας, κυρίως, στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες στις δύσκολες μέρες που έρχονται.
Ήδη, μόνο στην Καισαριανή διανεμήθηκαν σε μειωμένες τιμές πάνω από 30 τόνοι πατάτας και ετοιμαζόμαστε για την διανομή περίπου 15 τόνων ακόμα, ενώ το σημαντικότερο αποτέλεσμα ήταν η ραγδαία μέχρι και κατά 50% μείωση των τιμών στην αγορά.
Στο κάδρο του μεγάλου αυτού ελπιδοφόρου εγχειρήματος ορισμένοι όμως έψαξαν και βρήκαν  μια νταλίκα που δεν χωρούσε να στρίψει σε ένα παρκινγκ. Αυτό θεώρησαν το πιο αξιοσημείωτο γεγονός για να αναδείξουν και να προβάλλουν.
Ζητάμε λοιπόν, συγνώμη για την ταλαιπωρία 1,5 ώρας των πολιτών και για τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε. Δεν θα αποθαρρυνθούμε και δεν θα δεχτούμε τους αποπροσανατολισμούς. Θα λειτουργήσουμε θεσμικά, συγκροτημένα και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο πολίτη και στις δύσκολες ημέρες που πραγματικά τον ταλαιπωρούν.
Θα ενώσουμε τις δυνάμεις και θα συγκροτήσουμε το αναγκαίο μέτωπο προστασίας της αξιοπρέπειας, της επιβίωσης και της άμβλυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ