Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Η Α. Αλεξοπούλου καταγγέλλει την αδυναμία χρήσης του κολυμβητηρίου Λυκόβρυσης από ΑμεΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας κατέθεσε η Βουλευτής Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών κα Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου με θέμα την αδυναμία χρήσης του κολυμβητηρίου Λυκόβρυσης από ΑμεΑ.

Η ίδια αναφέρει χαρακτηριστικά: “Το κολυμβητήριο που λειτουργεί στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης ολοκληρώθηκε πριν από μερικά χρόνια, έπειτα από σημαντικές χρονικές καθυστερήσεις και με την καταβολή από τη Δημοτική Αρχή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, κατόπιν, όμως, και της σχετικής επιβάρυνσης των δημοτών. Τελικά, το έργο αυτό, αποδεδειγμένα, δεν διαθέτει τις απαιτούμενες δομές για να εξυπηρετεί άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ). Δημιουργήθηκε, κατ’ αυτό τον τρόπο, μία αθλητική δομή που αποκλείει εκ των πραγμάτων από την χρήση της μία ολόκληρη ευάλωτη κοινωνική ομάδα συνανθρώπων μας, οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στο ανωτέρω κολυμβητήριο για πρακτικούς λόγους, εξ΄ αιτίας της σοβαρής κατασκευαστικής αβλεψίας για έστω μια ράμπα εξυπηρέτησής τους. Είναι, δε, αυτονόητο ότι, η εν λόγω παραδρομή, που καθόλου δεν τιμάει τις πολιτισμικές μας αξίες, επιβάλλεται να εξαλειφθεί άμεσα, έτσι ώστε κανένας συμπολίτης μας να μην αποκλείεται από το δικαίωμά του στην άθληση και την ψυχαγωγία.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Προτίθεστε να προσθέσετε ένα κεκλιμένο επίπεδο ράμπας ή έναν διάδρομο με ελαφρά κλίση στον χώρο του κολυμβητηρίου της Λυκόβρυσης, ώστε να μπορεί να γίνεται ευχερής χρήση της εν λόγω δομής αθλητισμού από τα ΑμεΑ;

2. Τι προβλέπει η κείμενη νομοθεσία αναφορικά με τις προδιαγραφές κατασκευής των κολυμβητηρίων και εν γένει, των αθλητικών εγκαταστάσεων, όσον αφορά στην πρόβλεψη της κατασκευής εκείνων των υποδομών στο αρχιτεκτονικό σχέδιό τους, που θα επιτρέπουν την προσβασιμότητα στις εν λόγω εγκαταστάσεις από τα ΑμεΑ;”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ