Ειδήσεις
Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις στην ΕΡΓΑΝΗ: Τι ισχύει με τα self-tests
![](https://www.xtypos.gr/wp-content/uploads/2021/12/13-ΕΡΓΑΝΗ-ΣΕΛΦ-ΤΕΣΤ.jpg)
Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, όπως αυτά προσδιορίζονται κάθε φορά στις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις των γενικών μέτρων, δίνεται η δυνατότητα στον εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του το ποσοστό των εργαζομένων με τηλεργασία σύμφωνα με την παρ.3α) του άρθρου 67 του ν. 4808/2021 (Α’ 101) (Βλ. σημείο 4 της παρ. 2 του Πίνακα Β που περιλαμβάνεται στην παρ. 1 του άρθρου 1 της τελευταίας εν ισχύ ΚΥΑ υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ. 72486/19.11.2021), σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Σύμφωνα με αυτήν:
Κατά την εφαρμογή του μέτρου αυτού οι εργοδότες συνεχίζουν να υποβάλλουν στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα εφαρμογής του μέτρου, το Έντυπο 4.1 «ΔΗΛΩΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΕΝΤΥΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ».
Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι από 16/10/2021 έχει καταργηθεί η υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.32209/24.5.2021 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού και Επικρατείας «Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία» (Β΄2192), όπως ισχύει.
Ως εκ τούτου δεν υφίσταται υποχρέωση υποβολής από τον εργαζόμενο αποτελέσματος self test, με τη συμπλήρωση του ειδικού εντύπου «Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζομένων καταγραφής αποτελέσματος COVID-19 Test (Self/Rapid ή PCR)», μέσω εισόδου στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr και στη συνέχεια στην Πλατφόρμα Δήλωσης Αποτελεσμάτων COVID-19 Tests στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις7 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας